Valentijn commerciële onzin of dag van de liefde?

Valentijnsdag

Vrijdag is het valentijnsdag, de dag van de liefde. Maar waarom vieren we eigenlijk Valentijsdag?

Blijkt dat Valentijnsdag voort komt uit een Grieks vruchtbaarheidsfeest Lupercalia.

Tijdens dit feest werden de namen van ongetrouwde vrouwen in een grote kom gegooid. Vrijgezelle mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens dit feest werden twee mensen aan elkaar gekoppeld en waren ze elkaars partner. Hahah zie je het al voor je?!

Vandaag de dag gaat het er gelukkig anders aan toe. En in sommige gevallen is het “just another day”. Dat geld dan voor de mensen die vinden dat V-day zoetsappige commerciële onzin is. Kan wel kloppen maar ieder excuus om lief voor elkaar te zijn en dit uitbundig te tonen is voor mij reden genoeg.

Vday

Ik zie Valentijnsdag als een reminder om je liefje te laten weten dat je ondanks alles nog steeds hartstikke gek op hem of haar bent.

Sommige van ons zijn van nature romantisch en die mogen wat mij betreft V-day wel een keertje overslaan. Maar ik denk dat de meeste van ons wel een zetje in de juiste richting kunnen gebruiken. Hoor jij bij de laatste groep? Laat cupido je dan een handje helpen en maak er vrijdag een mooie Valentijnsdag van.

Vind jij valentijnsdag commercieel geneuzel?

 

Comments

 1. says

  Ik ben niet zo van de valentijnsdag… als ik van iemand hou, dan kan ik dat ook op een andere dag laten weten. Gewoon out of the blue. Is veel spontaner en wordt doorgaans ook meer gewaardeerd.
  Stephanie onlangs geplaatst…Eerste post!My Profile

   
 2. says

  Ik blijf het toch een beetje commercieel vinden. Verbazingwekkend ook dat juist deze week de bloemen ineens zo duur zijn. De winkeliers slaan hun slag. Daarom doe ik liever iets liefs buiten valentijn om. Alles veel goedkoper…
  AnnechiensBudgetBeauty onlangs geplaatst…Mijn nieuwe cameraMy Profile

   
 3. says

  Ik vind het commercieel. Hou elke dag evenveel van me liefje. Waarschijnlijk is het ook omdat 2 weken later onze anniversary is. Me vriend koopt soms wel iets voor me. Super lief maar hoeft nietvan mij.
  Whitney onlangs geplaatst…Sleeping like a babyMy Profile

   
 4. Eli says

  Zoals er moeder- en vaderdag bestaat, vind ik dat er ook een dag voor geliefden moet bestaan. Niet zo zeer om kadootjes voor elkaar te kopen, maar omdat ik vind dat je op die dag aan iedereen mag laten zien dat je verliefd bent! :-)

   
 5. Sven says

  Ik heb dit jaar geen lief op valentijn. Niet erg hoor! Ik vier valentijn met mijn beste vriend. Vriendschap is voor mij ook een vorm van liefde. Ik heb voor hem een sleutelhanger gekocht!

   
 6. Franky says

  Het is inderdaad commercieel maar een teder moment als je even tijd neemt om stil te staan bij jouw geliefde. Laat de “commerce ” maar draaien in deze moeilijke tijden. Als de liefde tussen mensen er maar beter van wordt is geld niet belangrijk.”

   
 7. Helga says

  Je liefde bewijs je niet door op die dag een geschenkje te geven, of eens iets te gaan eten. Liefde moet er altijd zijn, in de eenvoudige kleine dingen van het leven.

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge