Geld verdienen met bloggen en wat erbij komt kijken

GeldverdienenmetjeBlog

Ik blog nu 2 maandjes en langzaam maar zeker druppelen de samenwerkingsvoorstellen binnen. Toen ik een poosje geleden het eerste mailtje hierover las, kon ik het amper geloven. Een organisatie die met mijn blogje in zee wilt, hoe cool is dat?!

Blij en trots dat waren de emoties die gierde door m’n lijf. Nu kan ik harde euro’s gaan verdienen met mijn blog.. ka-ching!

Super leuk natuurlijk maar er borrelen sindsdien ook een heleboel serieuze vragen bij mij naar boven:

 • Welk minimumbedrag vraag ik voor een advertorial
 • Over welke items wil ik niet schrijven op mijn blog
 • Hoe ga ik belastingtechnisch om met inkomsten via internet
 • Wanneer ben ik een hobbyist en wanneer een ondernemer?

De eerste twee vragen zijn persoonsgebonden. Ik moet voor mezelf uit zien te vogelen wat ik prettig vind en wat redelijk is.

geld-maakt-gelukkig

Ik ben als beginner geneigd om iedere samenwerking meteen aan te gaan. Ben allang blij dat er bedrijven zijn die met mij willen samenwerken. Maar ik ben ook een trouwe blog lezer en heb wel vaker artikelen gelezen over geld verdienen met je blog.

De meeste ervaren bloggers geven aan dat ze voor een duppie bedrijven lieten adverteren en dat ze hier achteraf spijt van hebben. Ik wil dezelfde fout niet maken.

De laatste twee vragen (belangrijke info voor beginnende bloggers) worden hier beantwoordt.

Of je binnenkort advertorials op mijn blog kan verwachten, dat weet ik niet. Misschien houd ik de boot voorlopig nog even af. Geldverdienen met bloggen is mooi meegenomen maar dan wel tegen voorwaarden waar ik me prettig bij voel.

Hoe kijk jij aan tegen: geld verdienen met je blog?

 

 

Comments

 1. says

  Denk er meer heel goed over na voor je hieraan begint want er zitten voor- en nadelen aan.
  Ik vraag me dan ook af of je wel reiskostenvergoeding zal krijgen want je zal ook naar pers.ev. moeten gaan!
  Succes……. ;-)
  chucky1012 onlangs geplaatst…LipstickMy Profile

   
 2. says

  Wat leuk, en begrijp je dubbele gevoel. Ik ben ook nog maar een beginner, en vind het vooral erg leuk om mijn hobby’s via een blog te kunnen uiten. Maar als je zo een kans aangeboden krijgt, en er zit iets interessants tussen, zou ik het zeker doen. Veel van de populaire blogs hebben toch advetorials, en die hebben ook bezoekers, dus waarom jij niet?;) Veel succes met je keuzes! Liefs
  Svenja onlangs geplaatst…Fashion inspiration – Part 2My Profile

   
 3. says

  Leuk artikel. Ik schrijf af en toe artikelen waarmee ik geld verdien, maar het moeten gewoon artikelen blijven die mijn lezers interessant vinden en die bij mijn blog passen. Blijf bij jezelf, ik denk dat dat heel belangrijk is :)
  Heel veel plezier en succes in de komende samenwerkingen, want het is natuurlijk gewoon heel leuk en gaaf dat ze met je willen samenwerken :)
  Monique onlangs geplaatst…You are so loved.My Profile

   
 4. says

  Gelijk heb je! Ik zou hier heel voorzichtig mee zijn. Als bloglezer vind ik het vooral belangrijk dat advertorials relevant blijven voor de blog, dat ze als het ware passen in het plaatje van je blog! Ook vind ik het fijn als er bij het artikel vermeld staat dat het om een advertorial gaat. Wat gaat het trouwens ongelofelijk snel voor jou zeg! Keep up the good work!
  Lindsay onlangs geplaatst…New in: Zara statementkettingMy Profile

   
 5. says

  Leuk dat je zo’n voorstellen krijgt! Dit zouden ook de vragen zijn waarmee ik zou zitten. Vooral waarvoor wel en geen reclame maken? Het moet toch altijd een beetje passen bij je blog en bij je eigen stijl/persoonlijkheid vind ik.

   
 6. says

  Super goed artikel! Ik weet nog wel dat ik echt dagen lang heb uitgezocht wat ik nou moest vragen voor een eerste advertotial. Ik ben zeer selectief in de samenwerkingen die ik aan ga en ben in mijn mailcontact heel duidelijk over mijn voorwaarden. Soms zijn bedrijven het niet met mijn voorwaarden eens, dan houdt het voor mij ook gelijk op. En inderdaad, reclame via blogs wordt steeds meer waard, dus zeker geen duppie vragen mocht er ooit een aanbod bij zitten waar jij je goed bij voelt :)
  Rosa onlangs geplaatst…Bourjois So Perfect top coatMy Profile

   
 7. says

  Het is hiervoor al gezegd, maar inderdaad.. LEt er bij advertotrials op dat het bij jouw stijl en blog past. Bij samenwerkingen kan ik het eigenlijk zo gek niet bedenken, zolang jij er maar je eigen flavour aangeeft *zodat je lezers jou herkennen).
  En een hobbyist of ondernemer? Ik vind elke blogger die de volgnede stap neemt wel ondernemer. Jij onderhandelt over van alles en nog wat m.b.t. jezelf en je blog en moet slimme keuzes nemen. Tell me, is dat geen ondernemer?

   
 8. says

  Het is idd iets om even goed over na te denken. Je kunt er gelukkig veel over vinden op het net en bij verschillende bureau’s die een indicatie geven wat je kunt vragen.
  Vraag in het begin niet teveel/te weinig maar kijk naar je bezoekersaantallen en ga daar je prijs op maken.
  Dat kun je een maandje doen en dan bereken je het weer opnieuw.
  echt super dat je in twee maanden zo gegroeid bent!
  Happy Blogging!!
  Joli onlangs geplaatst…Een SUPER GEZOND en POWER ontbijtMy Profile

   
 9. says

  Wat een goed artikel, zeg. Wel knap dat je pas twee maanden blogt en nu al voorstellen krijgt! Het enige wat ik kan zeggen is: volg je hart! Jij weet het het beste, dus maak keuzes die bij jou passen. <3

  Xjes Femke
  Femke onlangs geplaatst…FASHION: Blouse issuesMy Profile

   
 10. says

  Ja ik ken het, het is leuk maar er komt ook veel bij kijken. Met de tijd leer je wat je wel en niet kan vragen, telkens een beetje meer en nooit gratis, bedrijven hebben budget voor reclame.

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge