De eerste week van een beginnende beautyblogger

Blogyourdreams
Vandaag blog ik precies een week. Iedere dag een nieuw artikel.
Ik zinspeelde al een tijdje met het idee om een eigen blog te beginnen.. Mijn eigen stukje internet waar ik tips, tricks en ervaringen deel met iedereen die het weten wil. Het leek me helemaal geweldig

Toch hield iets me tegen. Op een of andere manier stelde ik het continue uit. Ik vond het idee zo mooi en geweldig, dat ik het eigenlijk niet wilde verpesten met een misschien minder mooie werkelijkheid.

Twijfel en angst oftewel belemmerende emoties namen de overhand. Ik heb mezelf een schop onder me kont gegeven (vraag me niet hoe) en ben gewoon begonnen! Ik ging ijverig aan de slag met WordPress en Photoshop. Ben in de pen geklommen en begon te schrijven, te schrijven en nog eens te schrijven. Voor dat ik het wist was alles klaar en werd Bestyoubeauty het interversum in geknald. Best feeling ever!

Ik moet bekennen dat bloggen me veel makkelijker afgaat dan ik dacht. Ik vind schrijven fijn, ik doe het graag. De artikelen die ik schrijf zijn letterlijk mijn ervaringen en gedachte neergepend. Het vloeit als het ware uit mijn hoofd in mijn vingers over m’n toetsenbord heen. Het maakt het ook leuker als je een publiek hebt waarvoor je schrijft. En binnen een week tijd bestaat dat publiek uit maar liefst 150 volgers! Hoe cool is dat?! BlogyourheartoutHet leukste van alles vind ik toch echt de reacties van de lezers. En dat zo snel al. Ik had geen reacties verwacht. Nog niet in ieder geval. Ik ben blij verast door de eerlijke, leuke, lieve uitgebreide comments. Dat motiveert enorm om m’n lieve lezers iedere dag voor te schotelen met leuke topics die ons bezighouden.

Nu dat ik er zo over nadenk is het eigenlijk best logisch dat we nieuwe dingen zo spannend vinden. Zie het als een hand kaarten die wordt uitgedeeld. Je weet niet of er een aas tussen zit of een joker. Misschien zijn het wel allemaal lage kaarten, it’s all in the game. Het kan alle kanten op. Zolang je maar plezier hebt in wat je doet dan is het nooit verloren tijd.

Heb jij ook een blog? zoja hoe verliep jouw eerste week?

 

Comments

 1. says

  Wauw blog je pas een week. Ik ben je via via gaan volgen en je blog spreekt me zeer aan. Zelf blog ik al een tijdje maar heb nog lang geen 150 volgers, I wish hihi. Mijn eerste week was een ramp. Ook ik blog uit eigen ervaring. Op het moment voornamlijk over me nieuwe titel Moederschap :)

   
 2. says

  Wow wat heb je al veel volgers! ik ben ongeveer een maand geleden begonnen en ik had inderdaad echt géén reacties verwacht dus ik ben zo blij met elke reactie! En dan nog, ik vind het inderdaad gewoon heel leuk om te doen, ben zo blij dat ik ook de stap heb gezet om toch een blog te beginnen!

   
 3. says

  Pfoe, dat doe je goed voor je eerste week.
  Mijn eerste week was moeizaam. Het duurde een maand voordat ook maar iemand mijn blog zag, en eerlijk gezegd schaam ik me over mijn eerste artikelen.

   
 4. says

  Dat is zeker een enorme ‘milestone’.. 150 volgers, je zit inmiddels op 170.. you go girl ;-) !
  Mijn eerste blog als blogger? Ik heb geen idee meer hoe het was. Het is alweer meer dan 4 jaar geleden ;-) Je had toen nog niet eens Bloglovin’.

   
 5. says

  Mijn eerste week… ik had hiervoor al een blog, een over mijzelf en een over botox tegen hoofdpijn. Beautybloggen is net iets anders, meer met foto’s werken en dergelijke. Maar vind het nog steeds leuk!

   
 6. says

  Wow, mooie blog. En superveel volgers al zo snel? Hoe heb je dat gedaan? Heb je tips? Mijn blog vind je op http://www.mnuel.nl en in mijn eerste week had ik vooral bezoek van mijn collega’s en studenten. Heel leuk om te doen, maar jammer dat ik niet veel tijd heb (kan maken) ervoor. Ik blog wekelijks.

   
  • says

   Dankje! Jouw blog ziet er ook hartstikke leuk uit. Wat leuk dat je dat aan mij vraagt als beginner :) De tips die ik heb zijn:
   – zelf mensen volgen zodat ze jou ook weer terug volgen
   – oprechte en leuke reacties achterlaten bij andere blogs
   – geregeld en zo vaak mogelijk bloggen
   – en niet vergeten te taggen en te linken

    
 7. says

  Mijn blog heeft vandaag haar eerste artikel online staan! Ik heb eerder al een blog gehad maar ik wilde het nu veel serieuzer nemen. Ik moet toegeven dat ik het bloggen echt ontzettend heb gemist en ik ben blij dat ik weer aan het bloggen ben gegaan!

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge