De eerste maand van een beginnende beautyblogger

6

Tot een maand gelden gebruikte ik termen zoals: look creëren, swatchen, review, pigmentatie, shoplog, stash, wishlist amper tot nooit. Tegenwoordig rollen ze dagelijks over mijn tong en uit mijn vingers.

Dit artikel gaat over de eerste maand van een beautyblogger. Vier weken geleden schreef ik het artikel “de eerste week van een beginnende beautyblogger” over onder andere de bezoekers, volgers en comments.

Intussen groei ik lekker door in bezoekersaantallen, reacties en views. Het aantal reacties is binnen 4 weken verdubbeld. Dit geeft mij een enorme boost om iedere dag een beter en leuker artikel online te zetten.

images

Hierbij deel ik graag de tips waaraan ik deze groei te danken heb

• Dagelijks bloggen
• Uniek content creëren (nieuw product reviewen)
• Artikel over vrij nieuwe tag plaatsen
• Een foto bij je gravatar als je een reactie achterlaat op een ander blog
• Foto’s nemen bij daglicht
• Alle comments lezen en reageren

Tijdens deze eerste maand zijn dingen die ik al wist extra bevestigd en ben ik een heleboel nieuwe dingen te weten gekomen over beautybloggen.

love blogging

Beautyblogs zijn een community op zich. Wat ik bijvoorbeeld niet wist is dat 1 op de 3 blog lezers zelf een blog heeft. De een is een intensievere blogger dan de ander maar bijna elke lezer heeft een blog. Een beetje zoals bijna iedere tiener en twintiger instagram heeft.

Laten we even de proef op de som nemen. Ben jij een kattenliefhebber? Heb jij minimaal 1 Apple product? Instagram je er op los? Is shoppen is jouw hobby? Kom je minimaal 1x per twee weken in de action? En hou jij van alles wat met beauty te maken heeft? Als je ja op minstens 3 van de 5 vragen hebt geantwoord dan voldoe jij aan het prototype beautyblogger. En waarschijnlijk blog je al, net als ik ☺

 

Comments

 1. says

  Wauw, ik denk dat ik op alle vragen ja moet antwoorden! Ik wist niet dat er zoiets bestond als een prototype beautyblogger.

  Zelf blog ik nu zo’n 2 à 3 maanden. Jammer genoeg groeien mijn bezoekersaantallen niet zo snel! Ik denk wel dat de beauty community iets meer leeft in Nederland dan in België. Maar ik geef alvast niet op!

   
  • says

   Zeker volhouden! Ik heb het wel vaker gehoord dat de beauty community meer leeft in Nederland. Ik vraag me af waar dat aan ligt.

    
 2. says

  Haha ik voldoe inderdaad aan het prototype; wat grappig! Ik probeer dagelijks te bloggen maar het is zo moeilijk te combineren met een full-time baan en met mijn studie. Heb jij misschien nog tips om georganiseerd te blijven en elke dag te bloggen?

   
  • says

   Ik probeer overdag zoveel mogelijk beeld materiaal te schieten en schrijven doe ik meestal in de middag of avond of nacht.
   Wat mij echt helpt is dat ik overal aan m’n blog kan werken dankzij de handige wordpress app op de ipad en telefoon. Hierdoor kan ik on the go bloggen.

   Georganiseerd blijven lukt me middels lijstjes een app als wunderlist help ook goed. Als er een idee in me opkomt zet ik die meteen op de lijst want ik kan nogal vergeetachtig zijn.

   Ik hoop dat je er wat aan hebt x

    
   • says

    Thanks voor je antwoord en je tips! Overdag shooten is geen optie voor mij omdat ik de hele dag op kantoor zit en maar korte pauzes heb :-( ik gebruik nu een notitieboekje waar ik vanalles voor mijn blog in noteer om inderdaad niks te vergeten.

    Je doet het alleszins heel goed dus doe vooral zo voort en ik kijk uit naar de komende artikels :-)

     
 3. says

  Kan bijna over ja op antwoorden. Blog ook maar mijn bezoekers groeien niet zo hard hoor.. Die gravatar moet ik eens in orde gaan maken, nog andere tips?

   
 4. says

  oh wauw wat grappig dat prototype ! je hebt het goed voor elkaar gekregen in een maand, keep up the good work ! Je mag trots zijn op je blog.
  Zelf ben ik net 2 dagen begonnen met mijn blog en kijk uit naar alles wat hopelijk nog gaat komen.

  Liefs.

   
 5. says

  Ik zit op dit moment in de eerste week… Tot nu toe lukt het mij om elke dag een artikel te plaatsen. Ik maak inderdaad overdag (bij goed licht) zo veel mogelijk foto’s. Als ik tijd heb schrijf ik de artikelen erbij. Door de handige functie ‘plannen’, zorg ik dat er elke dag een artikel online komt. Het kan dus zijn dat ik op 1 avond 3 artikelen schrijf. Zo hoef ik de twee dagen daarna niet perse iets aan mijn blog te doen, gaat automatisch. Misschien dat andere (beginnende) bloggers hier ook wat aan hebben.
  Zou het leuk vinden als jullie ook bij mij een kijkje komen nemen (en blijven komen)

   
 6. says

  fantastische blog het is love at first web, succes nog met het bloggen het is gewoon verslavend wij zijn nu bijna twee jaar aan het bloggen hier op Curacao waar bloggen eingelijk heel onbekend is maar mensen beginnen er wel aan te wennen nu

  groetjes vanuit Curacao

  Berry and NIINA

   
 7. says

  De eerste paar loodjes van een beautyblogger zijn inderdaad zwaar. Je hebt weinig views en reacties, dus vraag je jezelf af waar doe je het eigenlijk voor? Maar iedereen zegt je moet even doorbijten Gies. Ik ben zelf nu nog maar een paar dagen bezig maar geniet er nu al heel erg van!!
  Liefs Gies

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge