Hoe werk je het beste vooruit aan je blog?

vooruit werken.jpg
Ik heb het altijd al lastig gevonden, vooruit werken. Het komt denk ik omdat ik het beste presteer onder druk. Ik heb helemaal geen moeite met deadlines want dat pusht me juist. Ook tijdens mijn studie haalde ik liever een avondje door dan dat ik ruim op tijd begon met leren. Een vervelend trekje die ik in verschillende facetten in mijn leventje (waaronder bloggen) weer tegenkom.

Vooruit werken aan mijn blog vind ik gewoon heel moeilijk. Een dag of maximaal twee dagen van te voren schiet mij te binnen waar het aankomende artikel over zal gaan. Ik laat me als het ware echt inspireren.. wow nu klink ik echt heel zweverig :) Maar echt elk afzonderlijk artikel weerspiegelt wat mij de afgelopen dag/dagen heeft beziggehouden. Hier voel ik me heel prettig bij toch is het niet erg handig.

blog blog.jpg

Ik denk zelf dat het te maken heeft met time-management. En dat is zo niet mijn ding. Voor mijn gevoel zitten er geen 24 uur in mijn dag. Ik ben echt jaloers op mensen die heel punctueel zijn en schemaatjes hebben waar ze zich heel strikt aan weten te houden. Ik wil dat ook kunnen. Misschien is het een karaktertrekje of heeft het te maken met je persoonlijkheid. What ever the case may be.. ik moet er verandering in zien te brengen.

pink panther.jpg

Foto’s maken, bewerken, artikelen schrijven, filmpjes opnemen ik vind het allemaal ontzettend leuk om te doen. En ik wil dat het ook leuk blijft. Om dit te bewerkstelligen moet ik toch een manier van vooruit werken zien te vinden die bij mij past en voor mij werkt. Ook wanneer ik niet onder druk sta en er geen deadline is, wil ik het beste uit mezelf kunnen halen. En daar kan jij me bij helpen!

Hoe doe jij het? In het huishouden, op het werk, tijdens je studie, op je blog? Hoe werk jij vooruit en presteer je zonder druk?

Laat het me weten door een reactie achter te laten.

Fijne week!

 

Comments

 1. says

  Leuk art. en zo goed geschreven. Je kan er niets aan doen en iedereen heeft wel wat.
  Ik heb tijd zat ben ook blogger maar denk je dat ik elke dag een art. online plaats nog niet eens 2 art. per dag.
  Dus doe gewoon wat je wel kan en waar jij tijd voor hebt. Je deelt je eigen tijd in ;-)
  Funny pictures.

  Goed begin van deze nieuwe wk Xoxo
  chucky1012 onlangs geplaatst…B’dayMy Profile

   
 2. says

  Fijn artikel! Ik heb een heel duk leven (2 jobs, een eigen huis + huishouden) dus ik moet echt wel alles plannen. Gelukkg ben ik er goed in en maak ik van alles prioriteitenlijsten die ik binnen een bepaalde timeframe afwerk.
  Voor mijn blog schrijf ik voor elke maand op aarover ik wil en kan schrijven en dan probeer ik dit te schikken zodat er voldoende afwisseling is op m’n blog. Er is natuurlijk altijd ruimte voor een nieuwtje. Ik heb vaste dagen waarop ik blog en ik probeer tijdens het weekend zoveel mogelijk foto’s te maken van de blogposts die ik gepland heb, de tekst volgt dan later.
  Het lukt je vast wel om zelf ook goed te leren plannen!

  X Sara
  Sara – Window On My Wardrobe onlangs geplaatst…Color Splash : Floral Pants & Fuchsia BlazerMy Profile

   
 3. says

  Ik probeer altijd in het weekend een lijstje te maken met wat ik aankomende week en op welke dagen wil plaatsen. Vervolgens schiet ik dan ook alvast alle foto’s en bewerk ik ze. Dan hoef ik vaak de dag voordat ik het artikel plaats alleen nog maar de tekst uit te werken en het artikel is klaar:)
  Svenja onlangs geplaatst…Budget tip: Fab look-a-like telefoonhoesjeMy Profile

   
 4. says

  leuk artikel, ik zelf zit nog gewoon op school. vrijdags ben ik altijd half 1 uit en dan ga ik na het eten beginnen. soms heb ik de foto’s en ideeën al en soms moet dat nog gebeuren. ik zorg eerst dat de foto’s al in het artikel staan zodat ik de tekst kan opbouwen aan de hand van de foto’s. in het weekend schrijf ik mijn artikelen en als ik geen huiswerk, zoals toetsen door de weeks heb vind ik het heerlijk om te bloggen!
  and that’s it. toch komt het wel eens voor dat ik geen zin heb. gelukkig kan ik dan met artikelen nog wel even vooruit!
  XOXO esmee
  Esmee van der Meer onlangs geplaatst…furry friend TAGMy Profile

   
 5. says

  Ik vind het zelf ook erg lastig! Maar als ik een dag vrij ben maak ik een lijstje met dingen die ik wil posten en schrijf ik de artikelen vast ook maak ik de fotos en sla het op onder concepten zodat als de dag aangebroken is ik het zo online kan plaatsen xx
  Esther onlangs geplaatst…Shoplog Baden-BadenMy Profile

   
 6. says

  Het blijft altijd lastig want in je privé leven komen er altijd dingen tussen die je niet altijd voorbij wilt laten gaan én daarbij komt ook nog dat je je werk ect hebt.

  Ik schiet altijd veel foto’s van verschillende onderwerpen op mooie dagen. Dan sla ik in mijn wordpress alvast de onderwerpen op waar ik over wil bloggen en dan kan ik later altijd de foto’s sorteren en bewerken.
  Op een avond als ik het rustig heb kan ik dan gelijk het artikel afschrijven.

  Dat werkt voor mij het beste.

  Suc6!
  Joli onlangs geplaatst…Uitslag winactie MoederdagMy Profile

   
 7. says

  Als ik overdag tijd heb, schrijf ik een blog (het liefst over de dag zelf) en anders doe ik het ‘s avonds.
  Ik stel vaak in dat het op een bepaald tijdstip online moet komen, zodat er wel regelmaat in zit.
  Maar eigenlijk is het nu nog een beetje chaos, haha.
  Kimberley onlangs geplaatst…Spam je Bloglovin’My Profile

   
 8. says

  Ik vond het eerst ook altijd heel lastig om voorruit te plannen. Nu schrijf ik per week op welke artikelen ik die week online wil hebben, en op zondag doe ik alles fotograferen. En zondagavond probeer ik alvast drie artikelen of vier artikelen te schrijven. Voor mij werkt dit heel fijn, maar ik denk dat je zelf moet proberen wat voor jou het beste werkt. liefs x

   
 9. says

  Vroeger was ik precies zoals jij. Uitstellen tot het laatste moment. Maar wat nu als er op het laatste moment iets tussen kwam? Het is trouwens geen negatieve eigenschap,maar wat ik zelf heb gedaan om toch structuur aan te brengen is weekschema’s te maken. Op zondag schrijf ik alles op wat gedaan moet worden voor komende week en dan plan ik alles in. Tussendoor laat ik altijd een dag vrij, waarop ik eventueel achterstanden in kan halen en als ik wil vooruit kan werken. p.s. ik plan ALLES in. Dus van blog tot trainen en van school tot werk. En omdat alles niet super strak gepland staat, maar gewoon een rode draad vormt voor mijn week, krijg ik het er niet benauwd van. Succes!! xx
  Raounak onlangs geplaatst…dance4life trainingMy Profile

   
 10. says

  Dit komt mij zo bekend voor… Ik heb zelf last van uitstelgedrag tot de tiende en kan er precies maar niets aan veranderd krijgen. Als ik veel werk voor school heb, ga ik gemakkelijk eerst een uur aan m’n blog werken en als ik eigenlijk voor m’n blog moet werken doe ik andere dingen of beslis ik ‘even’ een dutje te doen. Verschrikkelijk gewoon! Mocht je dus enkele goede tips tegenkomen, deel ze zeker even met me! Kan het gebruiken !
  Veronique onlangs geplaatst…Sanne | Revitalash serum resultaatMy Profile

   
 11. says

  Nu ik mijn examenperiode zit, schrijf ik mijn artikelen één dag van te voren.. Ook niet echt handig, hoor. Ik leer gewoon de hele dag, ik maak in de middag foto’s (want dan heb ik natuurlijk daglicht) en ‘s avonds schrijf ik het artikel. Als het gewoon rustig is, schrijf ik soms wel twee artikelen per dag als ik daar even de tijd voor heb. En dan heb je opeens een week vooruit geschreven, yey! :)
  Het beauty Archief onlangs geplaatst…2x lipproducten van OriflameMy Profile

   
 12. says

  Ik vind het ook super moeilijk om vooruit te werken! Zeker nu ik fulltime werk; doordeweeks heb ik echt helemaal geen energie en als ik eindelijk thuis kom ‘s avonds is het licht al niet meer mooi voor foto’s en in de weekenden ben ik echt aan het bijkomen van de week, en komen er toch altijd andere dingen spontaan voorbij :p
  Hilde onlangs geplaatst…Exciting stuff!My Profile

   
 13. says

  fijn artikel ♥ als ik tijd heb maak ik zoveel mogelijk foto’s, van zoveel mogelijk producten, zodat wanneer ik tijd heb ik niet eerst nog foto’s hoef te maken. daarnaast probeer ik ook zoveel mogelijk vooruit te plannen, soms lukt dit helaas niet ;) xx
  Jouvence onlangs geplaatst…21 and growing.. (+winactie)My Profile

   
 14. says

  Ik blog zelf weken tot maanden ver vooruit, dat voelt voor mij het beste en werkt ook goed voor mij. Ik heb eens een blogpost gemaakt over hoe ik dat juist doe, zover vooruit bloggen. Als je op mijn naam klikt kom je er vanzelf op terecht, misschien heb je er iets aan :-)
  Bianca onlangs geplaatst…Only You – Switch Me OnMy Profile

   
 15. says

  Tja, ik heb hier ook problemen mee. Ik heb nu wel een goede manier gevonden. To Do lijstjes maken en dan wat je moet doen geel markeren, hierdoor valt heel erg op wat je al gedaan hebt. Als je heel veel geel gemarkeerde dingen ziet word je er ook blij van, zo zie je dat je veel hebt gedaan om vooruit te werken. ;)

   
 16. says

  Heel herkenbaar! Ik ben zelf ook een drama in plannen en zo gaat dat ook bij het vooruitwerken van m’n blog. Ik probeer aan het begin van de week een lijstje te maken met de artikelen die ik die week wil gaan schrijven, en meestal lukt dit aardig! Wanneer ik een dag vrij ben probeer ik alle producten in een keer te fotograferen, zodat ik de volgende dagen aan de slag kan met het bewerken ervan en het schrijven van de teksten!

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge