Lange nagels zijn slordig en ordinair

NagelsBYB7

Mooi gelakte nagels maken de vrouw. Bij het voorstellen/kennismaking schud je elkaar netjes de hand. Ik doe dit het liefst met rond geveilde en zorgvuldig gelakte nagels. Je weet het: een eerste indruk kan je maar één keer maken. Maar wat voor indruk wil je maken? Wie of wat associeren we met lange nagels?

Ik denk dat de meningen heel erg verdeeld zijn. Ik vind lange nagels persoonlijk mooi en vrouwelijk. Of het altijd even gepast is daar heb ik mijn twijfels over. Voor bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek knip ik netjes mij nagels kort. Ik wil namelijk niet dat een werkgever denkt dat ik lui, slordig of ordinair ben. Maar waarom zou een werkgever dit kunnen denken? Is dit wel gebaseerd op feiten?

Korte stompjes van nagels zijn wat mij betreft niet bepaald aantrekkelijk. Ook duidelijk uitgegroeide kunstnagels zijn, als het mij vraagt zo niet ladylike. Rond geveild of vierkant? Rode nagellak of french manicure? Echt of nep? Er zijn zoveel opties als het op nagels aankomt. Maar wat zijn nu mooi verzorgde nagels?

NagelsBYB4

Sinds dat ik bewust gezonder leef (sporten, water drinken, vitamine etc.) en eet (fruit, vis etc.) zijn mijn nagels er zichtbaar op vooruit gegaan. Ze groeien snel en breken niet makkelijk af. Voorheen hield ik mij nooit bezig met te lange nagels want voor dat het zover was brak mijn nagel al af. Tegenwoordig heb ik een luxe probleem want mijn nagels groeien als kool.

Maar hoelang wil ik mijn nagels precies hebben en wat is te lang? Hoe kort vijl of knip ik mijn nagels want van afbreken is geen sprake. Ik ben super blij met m’n nagels. Nu alleen nog uitvogelen wat te lange nagels zijn en waar ik mij prettig bij voel.

Wat vind jij, zijn lange nagels slordig en ordinair?

 

Bron foto's: Pinterest
 

Comments

 1. says

  Ik vind lang wel mooi, maar te lang vind ik dan weer verschrikkelijk ordinair.. vaak zijn dat ook vrouwen die een dikke laag acryl hebben, brrrr.

   
 2. says

  Ik vind lange nagels eigenlijk helemaal niet ordinair, ik vind het juist heel mooi. En vind het zo jammer dat mijn nagels altijd zo snel afbreken!
  xx

   
 3. says

  Ik ben gek op lange nagels, nu tijdelijk even aan de korte kant en geen nagellak. Te lange nagels zijn nagels waarvan je ziet dat het begint te vervormen of gewoon breekt als je er al naar kijkt. Vaak komen lange nagels onverzorgd over terwijl het juist laat zien dat je jezelf verzorgd, anders kunnen je nagels niet zo lang zijn. Als ze natuurlijk zijn dan.

   
 4. says

  Lange nagels vind ik zo mooi! Mijne breken aldoor af en zien er niet uit jammer genoeg. Ik moet er echt een keer goed mee bezig gaan om ze goed te verzorgen

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge