Wenkies maken de vrouw

IMG_3775

Wenkbrauwen ze kunnen je maken of breken. Oké, dat is misschien overdreven maar zo voelt het vaak wel aan voor mij. Wenkrauwen of wenkies zoals ik ze zelf noem bepalen grotendeels je gezichtsuitdrukking, laat je neus breder of smaller lijken en laten je gezicht spreken of niet. De mogelijkheden die wenkies bieden zijn eindeloos.

Mooie wenkbrauwen, ik ben er niet mee geboren. Was dat maar waar. Wat ik wel mee heb gekregen zijn zijn korte, brede, vormloze wenkies vol gaten. Alsof dat niet erg genoeg is heb ik een hele scherpe hoek in m’n wenkies. Hierdoor kan ik er continue verast en boos uitzien. Het ergste was toch wel dat mijn wenkies heel hoog stonden. Zo hoog dat ze eerder op mijn voorhoofd een plekje hadden dan iets boven mijn ogen. Zo niet de bedoeling!

IMG_2301IMG_2251 Jarenlang liet ik mijn wenkies met touw epileren in een schoonheidssalon. Echt tevreden was ik nooit en het deed vreselijk veel pijn! Het was vaak te dun, te hoekig en te kort. Op een dag was ik het zat. Dit moet beter kunnen dacht ik bij mezelf. Ik ben voor de spiegel gaan zitten bekeek wat youtube tutorials en ging aan de slag. Gelukkig kom je met een scherp geslepen wenkbrauwpotlood heel ver :)

Wat heb je nodig om de perfecte wenkbrauw te creëren?

1. Spiegel
2. Pincet
3. Schaartje
4. Wenkbrauw potlood
5. Youtube wenkbrauw tutorial

De mooiste wenkies zijn voor mij wenkies die er natuurlijk uitzien en symmetrisch lijken. Het moeilijkste is een goed begin maken, wanneer je dit kan dan hoef je alleen nog maar de natuurlijke vorm van je wenkies te volgen en waar nodig in te vullen. De wenkbrauw moet van onder, in een licht diagonale lijn omhoog lopen tot je natuurlijke hoek en dan weer lichtjes omlaag. Dit geeft je gezicht een mooie vorm en draagt bij aan de juiste verhouding van het gezicht.

Ben jij tevreden over je wenkbrauwen?

 

Comments

 1. says

  Wenkies zijn heel belangrijk. Heb ook de ervaring dat ze het bij de salon niet naar tevredenheid doen en ja met touw doet pijn. Doe het nu ook lekker zelf en teken ze bij voor meer body.

   
 2. says

  Ik ben relatief tevreden over mijn wenkbrauwen. Ik moet ze wel dagelijks borstelen want anders gaan die haartjes alle kanten op. Ik laat ze met was epileren bij de schoonheidsspecialiste wat wel een beetje pijn doet maar het is maar 1 keer om de maand dus dat kan ik gerust wel hebben. Ik heb het nooit aangedurfd om zelf mijn wenkbrauwen te epileren omdat ik dan schrik heb dat ik iets fout doe en ze volledig asymmetrisch ga maken. Ik laat het grote werk over aan de professionals; de kleine haartjes pluk ik zelf wel eens tussen epilatiebeurten.

   
  • Kim says

   Ik denk dat ik een lagere pijngrens heb want na 5 jaar was ik nog steeds niet gewend aan de pijn (dat wordt nog wat tijdens een bevalling haha). In het begin ook angstig om fout te plukken. Maar het viel gelukkig mee.

    
   • says

    Geloof me bevallen is echt een andere soort “pijn”. Ik ging uit van het ergste en viel echt mee. Me zoontje is nu 2 weken en 4 dagen dus alles is nog op me netvlies.

     
 3. says

  Ik laat die van mij altijd haarsen en dat gaat lang mee en ik ben zeker tevreden met mijn wenkbrauwen. Ik heb niet te veel maar ook niet te weinig en de vorm vind ik ook heel mooi (vooral als ze net zijn gedaan).

   
 4. says

  Hihi.. ik ben het helemaal met je statement eens.. hier nog een verschrikkelijke brow-freak. Ik heb verschrikkelijke wenkbrauwen; dun, niet symmetrisch, geen mooie vorm. Ik kan er soms gek van worden. Ik ga binnenkort weer eens naar de benefit brow bar daar doen ze het mooi..ze harsen je wenkbrauwen en tekenen ze bij. Ik moet het vooral ook van het bijtekenen hebben. Harsen is volgens mij niet heel goed.. dus ik ga er niet zo vaak meer heen als een tijdje geleden. Ik vind jouw brows er trouwens super uitzien op de eerste foti!

   
 5. Kim says

  Haha ja zo kun je me inderdaad wel noemen een brow freak! Hmm benefit brow bar klinkt leuk, waar zit dat ongeveer? Thanks voor the compliment deb x

   
  • says

   De Brow Bars zitten in bepaalde ‘Douglas’ vestigingen. Voor mij is Douglas-Utrecht (op Hoog Catharijne) het meest dichtbij. Ik wil volgende week gaan. Maar ze zitten ook in Rotterdam, Den Haag, Haarlem en nog meer steden. Kun je het beste even checken op hun FB pagina. Toevallig ben ik ook bezig met een artikel over brows.. ;-)

    
 6. says

  Ik laat mijn wenkbrauwen eerst altijd bijknippen en daarna met touw en pincet. Het resultaat vind ik echt elke keer geweldig! Ik laat het ook nog voor 2,5 euro doen.

   
 7. Kim says

  Wauw en dat voor €2,50! Ik betaalde €7,50 voor het epileren en nog eens €7,50 voor het kleuren in totaal dus €15,00.

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge