Mannen, vrouwen & make-up

Mannen, vrouwen & make up.jpg

Hair tied chilling with no make-up on.. thats when your the prettiest. Dat is hoe Drake erover denkt, laat hij weten ons weten in een van zijn nummers. Ik kreeg laatst ook zo een opmerking naar mijn hoofd geslingerd van de BF (a.k.a the Boyfriend). Hij snapt niet waarom ik, zoals hij het noemt ‘al dat spul’ dagelijks op mijn gezicht poeder. Volgens hem ben ik op m’n leukst zonder, blush, bronzer, concealer etc.

Het is ook een gegeven dat de meeste mannen houden van een ‘natural beauty’ die weinig tot geen make-up gebruikt. Iemand die helemaal tevreden is met zichzelf en niet uren staat te make-uppen voordat ze eindelijk de deur uit kan. Ergens snap ik die mannen wel maar aan de andere kant ook helemaal niet.

kim-kardashian-without-makeup-life-and-style590do051310-1273756817.jpg

Het feit dat ik dol ben op make-up wilt niet meteen zeggen dat ik niet blij ben met hoe ik eruit zie. Ik ga vaak genoeg de straat op zonder een druppel make-up  Maar dat gebeurt als ik haast heb of even snel iets wil halen bij de Appie. Want als het even kan, dan zie ik er niet natuurlijk wel op mijn paasbest uit. Can you blame me?

Make-upIk denk dat mannen het goed bedoelen maar zeg nou eens eerlijk het opmaken doen we niet voor hun. Mannen letten helemaal niet op onze mooie ooglook of die strakke cat-eye. Dat valt onze vriendinnen & vrouwelijke collega’s op. Je zou ook kunnen zeggen, dat wij vrouwen puur voor ons zelf make-up op doen. Maar dan komt de hamvraag: als je een dagje alleen thuis bent en niemand komt op bezoek en je gaat nergens heen maak je jezelf dan ook op? Mijn antwoord is nee.

Mannen, vrouwen & make-up het blijft een lastige kwestie. Ik ben toch stiekem blij dat de BF vind dat ik geen make-up nodig heb. Want stel nou dat het omgekeerd was en hij me juist zo aansporen om meer make-up te gebruiken? Dat zou niet leuk zijn. Alhoewel ik vind either way, dat hij er toch geen verstand van heeft.

Ik zal blijven make-uppen maar probeer het op dagelijkse basis niet te bont te maken. Voor everyday hou ik wel van een naturel ‘make-up but no make-up’ kinda look, hij blij ik blij.

Hoe denkt jouw man of boyfriend over je make-up gebruik?

 

 

 

Comments

 1. says

  Ik probeer het ook altijd subtiel te houden. Ik had een keer voor de grap de helft van mijn gezicht gereinigd en de andere helft niet. Mijn vriend vond de opgemaakte kant toch mooier. Maar ik ben dan ook blond en zonder mascara en wenkbrauwpotlood zie ik er gewoon niet uit haha.
  Svenja onlangs geplaatst…New in: Miss Etam top & vestMy Profile

   
 2. says

  Leuk artikel! Andersom zou inderdaad niet leuk zijn..
  Ik hou van make-up en voel me er ook zekerder door. Maar als ik thuis blijf dan doe ik niks op, een dagje niks is ook wel even goed. En als ik niks ga doen (maar bijvoorbeeld wel met de honden naar buiten moet of even boodschappen moet doen) dan doe ik vaak ook niks op
  Just Love Life onlangs geplaatst…Sport uitgelicht: paaldansenMy Profile

   
 3. says

  Mijn vriend vind dat ik al die ‘zooi’ zoals hij het noemt niet nodig hebt. Maar als ik mooi bent opgemaakt, vind hij het stiekem ook wel leuk.
  liefs x

   
 4. says

  Nu komt het; Ik draag echt amper make-up. Haha, heel ernstig. Ik heb een redelijk normaal gezicht, een rustige huid en ik heb er soms gewoon geen zin in. Ik ga wel het liefst de deur uit met een beetje mascara en een lipgloss, maar volgens mijn vriend is het niet nodig (is ook wel zijn taak om te zeggen, denk ik, haha). Sommige meiden hebben make-up echt nodig om oneffenheden te maskeren en dat is hun goed recht, maar af en toe een dagje zonder make-up heeft ook zo zijn voordelen!
  Kimberley onlangs geplaatst…14 Days of MemoriesMy Profile

   
 5. says

  Voor mijn blog vind ik het leuk om af en toe lekker uit te pakken. Door de weeks als ik naar mijn werk ga, ga ik voor heel natuurlijk, mascara, beetje oogschaduw en bbcream en klaar. Mijn vriend ziet me het liefst zo naturel mogelijk. Maar ook een mooie ooglook valt hem op. En hij let juist wel op die mooie kleur oogschaduw of de winged eyeliner hihi!
  Marloes onlangs geplaatst…Liefde Voor Nike Sneakers!My Profile

   
 6. says

  Mijn man vind het allemaal prachtig. maar toen ik mij laatst naturel had op gemaakt. (wel foundation, eyeshadow, blush ect ect) zei hij,, naa Jol wat zie je er toch mooi uit zo naturel en geen make-up…..
  Is goed schat, dank je wel!
  Joli onlangs geplaatst…Shoplog! Een middagje de stad in.My Profile

   
 7. says

  Ik vind dit echt een interessante discussie! Ik denk dat mannen eigenlijk gewoon niet helemaal doorhebben wanneer we nou make-up op hebben of niet, zeker als het naturel is. Ik denk ook dat make-up ons toch opvallender maakt, en dat ze sneller op een meisje zouden afstappen die make-up op heeft. Maar ja, het blijft lastig haha!
  Lilia onlangs geplaatst…HAUL: MISSGUIDED & H&MMy Profile

   
 8. says

  Ik vind dit een goed artikel! Ik lees wel vaak dat vrouwen niet zonder make-up de deur uit durven en dat vind ik erg jammer. We hebben het niet nodig, hoor! En het maakt niet uit hoe je eruit ziet.. ik loop er soms als een mega zombie bij op school :’) maar goed.. I love myself for who I am and what I look like. Iemand moet het doen, toch? :P Ik maak mezelf ook zeker niet op als ik heel de dag binnen blijf en niks ga doen.. zelfs als ik naar buiten ga hangt het van de activiteit af! En ik ben ontzettend dol op make-up en ermee spelen.. maar dat doe ik immers voor mezelf en niemand anders :) x
  Natasja onlangs geplaatst…Press Days FW14 | Part 1My Profile

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge