Make-up Blunder: Concealer gone wrong

concealer.jpg

Concealer. Als je het mij vraagt, een van de beste uitvindingen op make-up gebied. Het camoufleren van puistjes of andere oneffenheden is zo gedaan met een goede concealer. Ook het creëren van oplichting in het gezicht is iets waar concealer goed voor is. Maar concealer kan ook heel tricky zijn. Want breng je het fout aan, dan loop letterlijk en figuurlijk voor gek!

Vandaag laat ik je verschillende ‘concealer gone wrong’ foto’s van celebrity’s zien. Ondanks het feit dat celebs worden opgemaakt door Make-up artiesten, begaan ook zij make-up blunders.

Op de bovenste foto zie je Eva Longoria, een pracht vrouw. Maar die witte waas rondom en onder haar ogen, dat kan nooit de bedoeling zijn geweest. Het is een overdaad aan concealer.

Het verraderlijke aan concealer is dat je soms met het blote oog niet kan zien, dat je teveel hebt aangebracht. Zoals hier te zien is bij Toni Braxton. Door het gebruik van concealer kan je spelen met licht in je gezicht. Maar dit?

con.jpg

Als het op make-up aankomt is er wat mij betreft 1 gouden regel: je weet dat je make-up niet juist is aanbracht als je het overduidelijk ziet zitten. Dit geld voor foundation, blush, concealer etc. Zoals de foto hierboven, je ziet de concealer van Selena Gomes zitten. Het is niet overduidelijk maar de kracht van make-up is, dat je wel weet dat het er zit maar je het niet ziet.

Om jezelf deze ‘concealer blunder’ te besparen (want ook ik heb deze concealer-gone-wrong akeligheid mee gemaakt ) heb ik 3 handige tips. Door schade en schande wordt men wijs :p

 1. Kies een concealer die maximaal 2 tinten lichter is, niet meer
 2. Zorg dat je je concealer goed blend met de rest van je make-up zodat het een geheel vormt
 3. Maak een selfie met flits van je look

Mocht je een keer twijfelen aan je concealer doorloop dan deze 3 stappen en vertrouw op de foto. Een foto liegt niet :D

 

 

 

Comments

 1. says

  Moest hier wel een beetje om lachen hoor. Je zou denken dat hun MUA’s wel weten wat ze doen. Achja, kan iedereen weleens overkomen :) liefs x

   
 2. simone says

  Hoi Kim wat een fijn artikel.ik heb zelf ook vaak hierover gelezen en een beetje uitgevogeld wat de oorzaak is van dit effect.
  En ik kwam er d.m.v. een youtube filmpje ( van een make up artist ) achter dat dit wordt veroorzaakt door siliconen in de consealer.( en andere make up )
  Dus een concealer zonder siliconen zou er ook voor kunnen zorgen dat je bespaart blijft van dit effect , ahah

  groetjes , simone

   
 3. says

  Ik denk dat het witte bij de ogen vooral komt door de Makeup Artists High Definition powder. Als je dit over je concealer afpoedert (en sommigen doen veels te veel hiervan) dan zie je dat in het echt niet, maar zodra er een cameraflits verschijnt, dan zie je het heel erg. Zie voorbeelden van overige actrices: http://www.cosmaddict.com/all-skin-tones/why-all-the-white-powder-on-celebrity-faces/
  Nilou onlangs geplaatst…Breakfast or Dessert? + maak zelf huttenkaseMy Profile

   
 4. says

  Hahaha, wat een leuk artikel! Denk dat het inderdaad niet zo zeer de concealer zelf is, maar de High Definition powder, of de loose powder om fall out op te vangen… Fijne tips heb je er aan toe gevoegd, geeft een leuke make-up draai aan het artikel :)
  Masja onlangs geplaatst…FOTD: Smokey SandyMy Profile

   

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge