Update: Blond gekleurde krullen

PicMonkey Collage3.jpgOngeveer 3 maandjes geleden koos ik voor een rigoreuze verandering. Ik ging van zwart-bruin naar blond haar. Dit ging niet zonder slag of stoot en mijn arme haartjes

hebben wel even moeten afzien.

Krullen voor.png  voor

In dit artikel deel ik mijn eerste ervaring met gekleurd haar en laat ik weten of mijn haar zichtbaar is beschadigt door het blonderen. Mocht je zelf met het idee spelen om van donker haar naar blond te gaan, dan zal je hier zeker wat aan hebben.

krullen rood tussen.jpg tussentijds

Om te beginnen, kort na het knippen en kleuren bij de kapper was mijn haar kwa textuur niet veranderd. Volgens de kapper kan krullend haar ook veel meer hebben dan bijv. stijlhaar als het op haarkleuring aankomt. Dit wist ik niet.

Na een week of twee merkte ik op dat mijn haar wat droger dan normaal aanvoelde. Niet heel erg maar wel dusdanig dat het mij opviel. Dit heb ik weten te behandelen door 1x per week mijn haar een voedende maskers te geven. Problem solved.

Lash3 na

Wat ook een bijkomstigheid kan zijn van haarkleuring is dat de definitie van je haar veranderd. Dit is bij mij van toepassing. Door de blondering zijn mijn krullen lichtelijk uitgerekt. Van spiraal krullen die je op de eerste foto ziet, naar meer s-vormige krullen wat op de laatste foto te zien is.

Ik heb me van alles laten vertellen voordat ik mijn haar van donker naar licht kleurde. Het zou super schadelijk zijn, je haar in stro doen veranderen, afbreken, uitvallen etc. Gelukkig blijkt het (voor mij) reuze mee te vallen. Natuurlijk krijgt je haar een behoorlijke opdonder na alle kleurbeurten maar het is aan jou hoe je je haar hierna verzorgt.

 

Comments

 1. says

  Wat goed dat je haar er geen schade aan heeft! Ik vind het je super staan, zelf ben ik niet van plan mijn haren te kleuren, maar ik vind het alsnog een super handig artikel!

   
 2. says

  Ik heb van mijzelf al blond haar, maar ik zou het eens naar bruin willen kleuren… Alleen heb ik geen zin om vaak naar de kapper te gaan voor de uitgroei bij te werken. Ik vind je op alle foto’s prachtig vol haar hebt!
  Ellen onlangs geplaatst…Sandalen voor de zomer!My Profile

   
 3. says

  Ik vind het je heel erg mooi staan! Ik heb zelf mijn haar ook wel regelmatig geblondeerd/gebleekt voor een ombre effect en als je je haar inderdaad maar goed verzorgt hoeft het je haar niet perse heel erg te beschadigen.
  Cherel onlangs geplaatst…Shoplog Paris2dayMy Profile

   
 4. says

  de blonde krullen staan je erg leuk….en ook ik heb een behoorlijke krullenbol en vaak mijn haar geblondeerd en inderdaad krijgt je haar wel wat te verduren en heeft het wel degelijk invloed hoe de haarstructuur is en hoe je het erna behandeld….
  Fijn artikel,
  Groetjes Petra
  Petra onlangs geplaatst…Mode, de musical ….My Profile

   
 5. says

  Het ziet er heel mooi uit en zo goed verzorgd.
  Ik had het afgelopen jaar ook flink laten kleuren en perfect verzorgt.
  Dus dat het dan heel droog wordt is niet waar en het viel ook niet uit.
  Ik deed om de dag wat babyolie in mijn kapsel. Nu is het weer zwart geverfd en gebruik ik cocosolie.
  Het is zo zacht en makkelijk doorkambaar.
  chucky1012 onlangs geplaatst…De perfecte eyelinerMy Profile

   
 6. Nathalie says

  Ik heb zelf ook donkerbruin haar en heb en wilde ook graag lichte stukken in m’n haar.
  Ik heb toen coup de soleil m’n haar gekleurd. Ik straightte toen nog, maar heb het nooit ‘geverfd’… het bleken van m’n haar zorgde al voor de lichte kleur die jij ook hebt.
  Staat je leuk, maar je haar wordt inderdaad steeds lichter. En bleken of verven eist natuurlijk altijd z’n tol, dus gewoon goed verzorgen met een masker :) Maar dat je niet straight scheelt natuurlijk ook. Er zijn mensen die straighten, tangen, fohnen en dan ook nog eens verven. Dat is natuurlijk een verschrikkelijke combo en dan gaat je haar inderdaad afbreken.

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge