Review: shea butter leave-in cream

cantu1.jpg

Op het moment dat ik mij echt ging verdiepen in het optimaal verzorgen van krullend haar, was shea butter iets wat geregeld voorbij kwam. Net zoals kokosolie, arganolie etc. Als er veel mensen te spreken zijn over een product dan gaan bij mij de handjes kriebelen. Zo ook bij deze Shea butter leave-in conditioning repair cream. Ondanks het feit dat pure shea butter niet werkt voor mijn haar, wilde ik me hier toch wel aan wagen.

cantu3.jpg

Dit product is zoals de naam het al zegt een creme. Het is een ietsje dikkere substantie dan de gemiddelde conditioner. En het ruikt echt heerlijk! De pot beval 473 ml aan product, het is geen klein potje.

cantu2.jpg

Op de achterkant van de verpakking staat wat er belooft wordt en hoe je het product dient te gebruiken. Ik heb de stappen goed doorgenomen en heb de leave-in cream aangebracht zoals vermeld staat, rijkelijk.

Na m’n haar te laten ‘air dryn’ was ik enorm benieuwd naar het resultaat. Dat heb ik altijd wanneer ik een product gebruik waar lovend over wordt gesproken. Dat ‘zal dit mijn nieuwe holy grail worden’ gevoel.

cantu5.jpgEn de uitslag is… tromgeroffel.. Niet goed, whommpers! Oké m’n haar ruikt lekker maar het is futloos en mijn volumineus haar is als sneeuw voor de zon verdwenen. Ook van mijn krullen is weinig te bekennen. Me haar hangt er maar bij door dit product.

Shea butter is wederom geen succes voor mij. Het is te zwaar voor mijn type haar. Het lijkt alsof het haar verzopen raak, doordrenkt in shea.

Mocht jij weerbarstig en/of droog haar hebben of erg beschadigt haar dan zou het voor jou wel kunnen werken. Ik heb echt goede reviews gelezen over dit product. Maar heb je mijn type haar 2b/3a dan raad ik dit product niet aan.

Cantu Shea Butter leave in conditioning cream kost €7,99 en is o.a. hier te koop.

 

Comments

 1. says

  Jammer dat het niets voor jou is, maar ik kan me goed voorstellen wat voor effect het heeft gehad op je haar. Ik moet zelf ook niet al te zware producten voor mijn krullen gebruiken, dan zakken ze ook uit helaas! x

   
 2. yasmine says

  Ik heb hetzelfde product en heb verschillende methoden gebruikt. Op droog haar of handdoekdrooghaar is het een ramp. MAAR ik heb het eens geprobeert op gewoon uitgeperst haar en dan de twist methode gaf een heel mooi en zacht resultaat voor mij misschien dat eens proberen. Ik heb het gvoel dat het bij nat haar beter ibtrekt en verwerkt dan droog haar blijft het er precies op liggen

   
 3. sunshine says

  Oehh, wat jammer zeg dat de shea butter creme niet werkt voor je haar.
  Ik hou ook echt niet van dit product, me haar wordt er zo pluizig van mijn krullen zijn dan ook nergens te bekennen meer.
  Hmm ..ken jij Mahogany Curls, zij had eerst ook problemen met Shea butter.
  Maar zij gebruikt nu Sheamoisture voor dr haar en t werkt supergoed vertelde ze.
  Ik houd ook echt van de Sheamoisture lijn. Ik denk dat een hairmilk heel goed op jou haar zou werken.
  Moknowshair is ook een leuke youtuber, misschien heel leuk om eens te bekijken.

  succes !

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge