Innerbeauty: geduld is een schone zaak

love-is-patientIn de innerbeauty artikelen maak ik topics bespreekbaar die mij bezighouden. Iets waar ik echt nog tig zelf-help-boeken over moet lezen & tal Dr. Phill afleveringen moet bekijken is, geduldig zijn. Ieder mens heeft een dosis geduld meegekregen maar bij zijn ze een beetje en nog wat vergeten oepss :D

Je raad het al. Het innerbeauty topic van vandaag is geduld. Niet alleen geduld kunnen opbrengen voor een ander maar ook voor jezelf. Kalmte, lieflijkheid & optimisme zijn zo’n een beetje de ingrediënten voor geduldig zijn.

innerbErgens heb ik een tikker aanstaan. Eentje die maakt dat ik alles snel gedaan wil hebben. De reden dat ik als een ‘Razende Roland’ over de weeg sjeez terwijl ik niet eens te laat ben. De reden dat ik mij groen en geel erger als ik voor de kassa in de ‘langzame rij’ sta terwijl ik nul-punt-nul haast heb. Ik heb nog heel veel van dit soort irrationele voorbeelden. De lijst is lang, trust me.

Waarom staat dat tikkertje aan? Welke van de ingrediënten mis ik? Kalmte, ja. Als mensen mij moeten beschrijven zal kalm niet snel voorbij komen. Lief vind ik mezelf wel, alhoewel ik scherp uit de hoek kan komen maar dat is niet slecht bedoeld. Optimisch ben ik, dat weet ik zeker. Ik zie het glas altijd halfvol en ik weet dat na regen zonneschijn komt.

So there you have it. Ik mis kalmte. Goed om te weten. Nu alleen even uitvogelen waar dat te koop is :P

Hoe geduldig ben jij?

 

Comments

 1. says

  Ik kan dat van in de rij staan bij kassa me zo verschrikkelijk ergeren. Maar dan gaat het bij mij vaak erom dat er maar 1 kassa open is in de ochtend soms ‘s middags ook en dat je ineens bij de klantenservice gaan boodschappen kan afrekenen als je ongeveer 5 dingen hebt gekocht. Je zal maar net voor je in de iemand hebben staan met een volle boodschappenkar zodat je bijna een halfuur moet wachten……. voordat jezelf aan de beurt bent :(
  Leuk art..

  Xoxo

   
 2. says

  Volgens mij groeit kalmte met de jaren (ja,er zijn ook voordelen aan ouder worden!) en kan je het jezelf best een beetje aanleren. Wees je bewust van dat je je ergert en ook van het feit dat het geen nut heeft. Je hebt tenslotte geen haast. Kijk lekker om je heen terwijl je wacht. Geniet van de blauwe lucht als je buiten fietst. Zing lekker mee met de radio als je in de auto zit. Vermaak jezelf en geniet!
  Marion onlangs geplaatst…Depressie De Deur Uit #Dag 16My Profile

   
 3. says

  Hahaha nou ik heb ook niet vooraan gestaan toen ze het portie geduld aan het uitdelen waren. Als je weet waar ik het alsnog kan krijgen, hoor ik het graag :-)
  Petra onlangs geplaatst…Ik biecht opMy Profile

   
 4. says

  Ik denk dat velen dit ervaren. Innerlijke rust en kalme zijn zo waardevol. Ik probeer me vaak terug te trekken en de rust op te zoeken. Geduld hangt ook samen met het accepteren van hoe iets is op dat moment.. Helpt mij heel erg.

   
 5. says

  Geduld kan een mooie positieve eigenschap zijn, maar ook een heel negatieve eigenschap…
  dat klinkt erg vreemd maar mensen die heel geduldig zijn, zijn vaak geneigd hun grenzen steeds te verleggen…zelf heb ik gemerkt dat ik op sommige gebied geduldiger werd naarmate ik ouder werd, op andere gebieden heb ik geleerd niet meer erg geduldig te zijn….zo heb ik nooit geen haast meer, irriteer ik mij minder aan het vreemde gedag van anderen en heb ik vaker zoiets van nu het zal allemaal wel….wel heb ik geleerd om voor mijzelf op te komen als ik de indruk heb dat er misbruik van mijn geduld word gemaakt….
  leuk artikel…
  groetjes Petra
  Petra onlangs geplaatst…Teddycare, Facial wipes…getest!My Profile

   
 6. says

  Ik ben een vreselijk ongeduldig persoon. En dat kan soms wel eens heel irritant zijn, ook voor de mensen om me heen. Helaas kan ik mezelf niet veranderen en weet ik dat dat gewoon een slechte eigenschap is waar ik maar moet leren mee omgaan ;)
  Eva | Realitijd onlangs geplaatst…Mijn Lush stash!My Profile

   
 7. says

  Wat een super goed artikel en wat omschrijf je alles duidelijk en goed. Ik denk dat ik van mezelf wel mag zeggen dat ik vrij geduldig ben. Dat ben ik niet altijd al geweest, dat is vooral gekomen sinds ik in de horeca werk. Mensen zijn soms écht brutaal en moeilijk en dan moet je toch maar je kalmte zien te bewaren.

   
 8. says

  Leuk artikel! Het ligt aan mijn bui, het ene moment ben ok heel geduldig en het volgende moment niet. Ik heb niks van een wachten in een lange rij maar wel als er mensen in een winkelstraat ultra traag lopen en ik er niet omheen kan.. Tja, waar kon ik geduld kopen zei je? ;-)

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge