Inner beauty: relatiemateriaal?

relatie3

Hier op bestyoubeauty kan je heel goed zien wat mij zo op dagelijkse basis (of nou ja met de zomerstop is het niet echt meer dagelijks maar goed je snapt wel wat ik bedoel) bezig houdt. Maar er is 1 topic die ik nog niet op byb heb aangesneden en dat is liefde, relaties, boyfriends the whole shebang!

Best frappant want ik vind het heerlijk om uren lang te kletsen over de liefde. Of om me te verdiepen in de liefdes dialogen van Plato. In mijn ‘kringetje’ ben ik dan ook wel de go-to person als het op ‘relatieadvies’ aankomt. Dat wilt niet zeggen dat ik het allemaal zo goed weet maar ik ben gewoon oprecht geïnteresseerd in liefde en alles wat erbij komt kijken.

Ik vind het dus de hoogste tijd om dit topic aan te snijden. Ik weet niet of het nu precies bij innerbeauty thuis hoort maar voor deze keer plaats ik het artikel in deze categorie.

relatie2

Ik ga het hebben over relatiemateriaal. Een term die wij meiden vaak gebruiken als we dudes keuren. Lang, atletisch gebouwd, mooie schoenen etc. Maar ik zou het niet onder het kopje innerbeauty hebben geplaatst als het over een ander zou gaan. Het mooie aan innerbeauty is dat het over jou gaat. Niet de persoon naast je keuren maar ‘the woman in the mirror’.

Wanneer ben je relatiemateriaal? Als je openstaat voor een relatie of wanneer je weet wie je bent? Of wanneer je bent wie je wilt zien? Zelf denk ik dat je relatiemateriaal bent wanneer aan twee eisen voldoet:

 1. Van jezelf houden
 2. Emotioneel openstaan

Punt 1, iets wat vaak wordt gezegd: als jij niet van jezelf houdt hoe moet een ander dan van je houden?

Punt 2, emotioneel openstaan. Dit wilt zeggen de ander toelaten, helemaal. Zelfs tot je donkerste plekje. Je gevoel over weten te brengen bij de ander. Communicatie is key.

Kan je niet aan deze twee eisen voldoen dan is er een grote kans dat relaties heel moeizaam verlopen of zelfs geen standhouden.

Op de radio hoorde ik laatst een hele mooie lyric ‘life is a game and love is the price’..

Heb je een vraag of opmerking op liefdesgebied? Voel je dan vrij om het in een reactie achter te laten, dat kan overigens ook anoniem. Wil je dat liever niet zo ‘a plein public’? Dan kan je me altijd mailen op contact@bestyoubeauty.nl

 

 

Comments

 1. says

  Goed geschreven. Vooral met punt 2 ben ik het eens. Ik denk dat iemand je namelijk ook kan helpen/leren om van jezelf te houden en je dus niet volledig van jezelf hoeft te houden en onzeker mag zijn in een relatie.
  Evelien onlangs geplaatst…The most worn things tagMy Profile

   
  • says

   Ik snap waar je vandaan komt. Echter denk ik dat het de relatie toch lastiger maakt wanneer je (nog) niet van jezelf houdt. Het bijv belangrijk om grenzen te kunnen stellen een relatie. Maar wanneer je niet van jezelf houdt wordt zo iets heel moeilijk.. want je moet jezelf het waard vinden zoals Marion heel toevoegt.
   Kim onlangs geplaatst…Inner beauty: relatiemateriaal?My Profile

    
 2. says

  Mooi stukje :) Ik heb er altijd een probleem mee als mensen anderen gaan “keuren”. Ik zou zelf ook nooit gekeurd willen worden of relatiemateriaal genoemd willen worden, dan zou die kerel al geen kans meer maken :p Gelukkig ben ik al lang van straat maar voor dat lukte moest ik idd eerst van mezelf gaan houden :)
  Bianca onlangs geplaatst…Inspiratie: ombre eyelinerMy Profile

   
 3. says

  Wat ik zo leuk vind aan liefde is dat je het nooit kan voorspellen en dat het kan zijn dat je helemaal géén relatiemateriaal bent op het moment dat je iemand leuk tegenkomt. En dan is het aan jezelf én je lief om er samen aan te werken…
  Birte onlangs geplaatst…Fotocover.beMy Profile

   
 4. says

  Erg leuk onderwerp om over te bloggen! Je hebt helemaal gelijk en ik denk dat ik nog wat zal moeten werken aan die twee puntjes. ;)

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge