Inner beauty: material girl?

chanel2Wij meiden houden van shoppen. Ik kan niet voor iedereen spreken maar wel voor de meeste, denk ik. Het kopen van nieuwe spullen brengt een euforisch gevoel met zich mee. Je hebt weer leuke nieuwe items gekocht, die iets toevoegen aan je stash..collectie.. leven? Maar wanneer hou je gewoon van een beetje shoppen en wanneer ben je materialistisch?

Vrouwen hebben nu eenmaal een ander bestedingspatroon dan mannen. We kopen sneller en vaker. Wist je trouwens dat marketing grotendeels op vrouwen wordt gericht? Dit omdat vrouwen makkelijker te beïnvloeden zijn tot kopen dan mannen. Maar iemand die graag koopt is niet perse een materialist.

Wat is de definitie van een materialist:  Iemand die overmatig verlangt om te consumeren en materiële zaken te verwerven. Dit is vaak gekoppeld aan een waardesysteem, dat sociale status afhankelijk is van (zichtbare) welvaart, dat wil zeggen van een opvallende mate van bezit of consumptie. Ook dat geluk (alleen) kan worden verkregen of verhoogd door middel van het kopen, uitgeven of verzamelen van materiële zaken.

Madonna--Material-Girl

Persoonlijk hou ik wel van luxe. Dit zie bij mij terug in luxe 5 sterren vakanties. Ook geef ik mijn geld graag uit aan een mooie tv of goede laptop. Tegelijkertijd koop ik net zo makkelijk de Primark leeg en heb ik liever budget make-up dan high-end.

Ik stel mezelf vaak deze vraag, voor wie doe ik het? Koop ik een splinternieuwe auto om (A) andere af te troeven? Of (B) omdat ik graag veilig rondrij zonder om iedere maand naar de garage te moeten?

Zolang ik luxe kan veroorloven en bovenal het met de juiste intentie (*B) aankoop, zie ik mezelf niet als een ‘material girl’. Ook niet perse een ‘budget girl’. Materie is leuk maar de mooiste dingen in het leven hebben voor mij geen prijskaartje.

Wat jij?

 

Comments

 1. says

  Helemaal met je eens! Ik ga nooit op reis, koop nooit een dure auto, maar ik geef bijvoorbeeld wel € 16,- out aan een crème voor mijn haar of € 7,- voor flesje geurolie. Daar geniet ook echt dagelijks van en dan vind ik dat het het waard is. Maar wat jij zegt: Ik doe het altijd voor mezelf en alleen als ik het me kan veroorloven.
  Marion onlangs geplaatst…Persoonlijke Update #11My Profile

   
 2. says

  Daar sluit ik me ook helemaal bij aan, ik ben iemand die houd van nieuwe spullen en dan vooral voor me dochter haha. En soms lekker verwend te worden. Maar materialistisch nee! Ik geniet van de dingen die niet te koop zijn nog meer zoals familie vriendinnen en mijn gezin!<3
  Yudeska onlangs geplaatst…Tony’s chocolademelkMy Profile

   
 3. says

  Leuk om te lezen, ik hou wel van luxere vakanties en wat luxere meubels enz maar als het gaat oom make-up en kleding heb ik daar vaak wel het goedkoopste van

   
 4. says

  Een heel erg sterk blog, wat behoorlijk confronterend kan zijn voor mensen…
  een onderwerp wat stof tot nadenken kan geven….erg leuk om te lezen….
  misschien moeten de echte materialisten eens goed nadenken over de oorzaak van hun materialisme…
  boeiend onderwerp, hier kan ik echt antwoord op blijven geven….Top!
  Petra onlangs geplaatst…Douglas Absolute Lipgloss ….Summer Affair!My Profile

   
 5. says

  Ik snap je helemaal. Zijn overwegingen die je maakt. Ik merk wel nu ik moeder ben dat ik liever voor me zoontje spullen koop dan mezelf. Echt erg. Zeg wel elke keer nu ga ik voor mezelf shoppen alleen kan ik het niet laten.
  Whitney onlangs geplaatst…Stilte..My Profile

   
 6. says

  Ik geef toe dat ik best materialistisch ben, maar dat is misschien ook wel een beetje met de paplepel ingegoten. Papa houdt van dure auto’s, mama van LV tassen, maar dit betekend niet dat ik over het paard getild ben. Mijn vader heeft altijd keihard gewerkt en mijn moeder doet gewoon boodschappen bij de Aldi en Lidl. Ik houd van de mooie dingen in het leven, lekker uiteten, relax vakanties en mooie spullen. Maar ik heb er altijd zelf voor gewerkt en ik leef niet boven mijn stand. Het is belangrijk er een balans in te vinden! Liefde en familie zijn het allerbelangrijkste en die kosten inderdaad niks ♥
  Chinouk onlangs geplaatst…MAC Studio Face And Body FoundationMy Profile

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge