Inner Beauty: eigenwaarde + zelfrespect

beauty11

Innerlijke schoonheid wat houdt het nu precies in? Ik denk je eigenwaarde kennen en je zelf respecteren. Eigenwaarde + zelfrespect = Inner beauty. Het gevoel dat je over jezelf hebt (eigenwaarde) en het beeld wat je over jezelf hebt(zelfrespect). Deze twee factoren zijn alles bepalend voor je gemoedstoestand en voor je kunnen. 

Je hebt als mens een positief gevoel van eigenwaarde nodig een positieve kijk op jezelf. Anderen kunnen je complimentjes geven, je geweldig vinden maar als het niet jouw waarheid is dan is het letterlijk en figuurlijk niks waard.

Wanneer het schoort aan innerlijke schoonheid vind je jezelf weinig waard. Dit kan leiden tot: overeten, verslaving, foute relaties en veel meer. Om dit destructieve gevolg te verbannen uit je leven, zal je je eigenwaarde en zelfrespect moeten opwaarderen.

Hierbij een paar pijlers die je op weg kunnen helpen:

 1. Kom voor je mening uit
 2. Denk in oplossingen en niet in problemen
 3. Geef jezelf complimentjes en vier kleine overwinningen
 4. Doe niet aan zelf kritiek
 5. Verban negatieve gedachten

Als het op Inner beauty aankomt gaat het om de reis en niet de bestemming. Als het goed is zal je bestemming namelijk blijven veranderen naar mate je groeit. And thats a good thing!

 

Comments

 1. says

  Ik snap dat het voor sommigen heel moeilijk is omdat anderen tegen sommigen veel negatiefs zeggen waardoor je je bv. niet mooi maar lelijk voelt of dingen niet goed kan doen omdat er altijd gezegd werd ‘dat je niets kan’.
  Ik ben hier gelukkig overheen en praat alleen maar positief tegen mezelf en dat heeft geholpen ;-)
  chucky1012 onlangs geplaatst…PartyMy Profile

   
 2. Icequeen81 says

  Nou soms is het moeilijk hoor ook al weetje dat je een goed hart hebt je best doet anderen respecteren, er zijn mensen die jou kwaad doen voor plezier en jou te minachten over jou uiterlijk of dat je dingen niet goed kan doen. Soms kreeg je afkeer van mensen af.. En als je terugkijk dan kreeg je afkeer naar mensen maar ook naar je zelf toe omdat je anderen liet jou te minachten. Het ergste is dat zulke mensen die anderen minachten , anderen pijn doen voor plezier ervandoor gaan , en nooit spijt van kregen Karma pakt ze ook niet terug. Dus is een harde battle.

  Mooi artikel trouwens

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge