Cat Proof kerstversiering

Katproof kertsversiering

Ieder jaar kijk ik weer uit naar de decembermaand. De cozyness en warmte die we binnen creëren omdat het buiten ijskoud is. Het toppunt van knusheid en gezelligheid. Dit ontstaat voor mij grotendeels wanneer ik kerstversiering thuis ophang.

De alledaagse inrichting veranderd langzaam maar zeker in winter wonderland met lampjes, slingers en glitters. “ It’s the most wonderfull time of the year” staat in gedachten op repeat. En zo voelt het ook. Toch hangt er klein wolkje boven al deze happiness.

Dat wolkje heet Diva, mijn kat. Deze kleine dondersteen is nu 3 jaar oud en verpest al 3 jaar iedere kerstversiering waar ze haar klauwtjes in kan zetten. Ze springt in de kerstboom. Speelt trefbal met de kerstballen en trekt alle slingers naar beneden.

Als je een paar uur bezig met de kerstdecoratie en het staat er dan voor een paar weken dat is prima. Maar iedere dag opnieuw decoreren, nee dat is niet fijn. De afgelopen jaren heb ik het een en ander geprobeerd om mijn kat uit de boom te houden:

– namaak sneeuw spuiten
– water gevulde plantenspuit in de buurt de kerstboom
– versiering alleen in top van de kerstboom
– boom besproeien met citronella

Niets mocht baten en daarom besloot ik om dit jaar geen kerstboom neer te zetten. Los van het feit dat het vervelend is, dat ze de kerstversiering verpest is het ook nog eens gevaarlijk voor haar!

Katproofchristmas
Ik moet bekennen dat ik er niet zo naar uit keek om te versieren dit jaar. Zonder kerstboom is het toch anders. Maar nu alles er staat ben ik toch heel blij met het resultaat. Het is dan wel minder winter wonder dan normaal maar dat zal de kerststemming zeker niet drukken. Ik heb het wel over voor mijn kleine deugniet ( tot dat ik een oplossing heb die wel werkt).

Hoe gaat jouw huisdier met kerstversiering om? 

 

Comments

  1. says

    Hier 2 katers die de boom ook altijd spannend vinden. Ik heb gelijk plastic ballen gekocht om hun te beschermen. Ze springen niet in de boom dus dat scheelt. Waar ik wel mee op moet passen zijn bloemen. Ze vinden dat heerlijk en leunen op de rand van de vaas waardoor veel vazen zijn gesneuveld.

     
  2. says

    Als ze er niet inspringen scheelt dat inderdaad een hoop. Ik denk dat jouw katers welgemanierd (los van het terroriseren van je vazen) zijn dat kan ik niet echt zeggen van mijn kat ti’s nogal een pittige tante lol

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge