Woensdag weetje: Benen droog scheren

benenMijn blogje is echt mijn uitlaatklep. Hier deel ik foto’s, info & gebeurtenissen. En er is mij laatst toch is iets overkomen.

Het was een onverwachts warm dagje een week geleden. Ik moest en zou een jurkje aan trekken die dag. Aangekleed en al helemaal klaar om de deur uit te gaan, wierp ik een laatste blik in de spiegel. En toen zag ik het, behaarde benen iekkkk.

En nu komt het. In al mijn haastigheid besloot ik mijn benen DROOG te scheren. Voordat ik het ‘deed’ wist ik vaagjes dat het een slecht idee was. Waarom precies dat wist niet. Dus wat doet Kim.. hopla droog haar benen scheren. Bij de eerste haal voelde ik niks raars. De tweede en derde haal voelden wat onprettig aan dus ik besloot het klusje heel snel te klaren.

pijn

Toen ik eenmaal klaar was merkte ik dat mijn benen strak aanvoelde.  Ohhwel mijn benen waren in ieder geval haar-vrij. Maar ze konden nog wat creme gebruiken. Ik dus mijn benen insmeren. O M G ik vloog tegen het plafond aan! Door dat beetje creme stonden mijn benen in vuur en vlam!

Waarom, waarom heeft niemand mij gewaarschuwd?! Was mijn gedachte op dat moment. Ik kon wel janken van de pijn. Kijk ik wist heus wel dat het niet verstandig was om je benen droog te scheren maar ik wist niet wat mij zou overkomen als ik het wel deed. En ja af en toe kan ik best ‘rebels’ zijn :D .

Na mijn gruwelijk ervaring, wil ik iedereen behoeden voor het droog scheren. Het kan heel verleidelijk zijn maar doe-het-niet! En als je het dan toch hebt gedaan, niet krabben. Want dan duurt de ellende nog een dag langer.

Heb jij je benen weleens droog geschoren?

 

Comments

 1. says

  Ja hahaha, ik heb het ook één keer gedaan. Het was vreselijk! Sorry, ik moet nog steeds lachen om je verhaal en dat terwijl ik wéét hoe erg het is! Meid, dit vergeten we nooit meer en zal ons ook nooit meer overkomen. Je behoedt met dit bericht weer een aantal meiden/vrouwen voor een heleboel leed :-D
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ Herstel: Voor het eerstMy Profile

   
 2. says

  Oh ik heb het vaak genoeg gedaan. Op zich viel het best mee maar ik doe het nu echt niet meer :’) Ik doe het ook heel vaak met alleen water, maar merk dat scheerschuim of conditioner mijn benen wel mooier houdt :’)
  Sophie onlangs geplaatst…PLOG: A lot of cloudsMy Profile

   
 3. says

  Hahah, ik scheer mijn benen nooit helemaal droog!
  Maar wat ik wel eens doe, als ik dus ook ineens zie dat ik mijn benen moet scheren, ze gewoon een beetje nat maken of met een dikke crème en dan scheren! Dan heb ik nergens last van ;)
  Janice onlangs geplaatst…Instant happinez: LushMy Profile

   
 4. says

  Hahaaaa dit klinkt bekend (helaas). Volgens mij komt het omdat de mesjes zo scherp zijn dat je jezelf heel licht open krabt. Ik heb het wel eens gedaan en ik had erna allemaal rode bultjes en rode strepen. Had gym die dag en de eerste vraag die naar mijn hoofd kwam was: OMG SAAR SNIJ JE JEZELF? Nou nee, benen droogscheren dus.

  Liefs
  Sara onlangs geplaatst…What did I wear Wednesday || 012My Profile

   
 5. Tessa says

  Opeens moet ik denken aan die ene keer dat ik als jonge tiener stiekem het scheermes van mijn vader had gepikt om mijn benen voor het eerst te scheren. Ook op een droge huid, aaargghh ik wist niet wat me overkwam. Haha dat was echt 1 keer en noooooit weer!

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge