5 redenen waarom ongesteld worden goed is

PMS.jpg

Wanneer stond jij voor het laatst te springen van blijdschap toen je ongesteld werd? Dat gebeurd niet zo gauw. Geloof het of niet er is meer dan 1 bekende reden waarom het krijgen van je menstruatie goed is. Geloof je dat niet?

Synchroon

Volgens medici is de menstruatie het bewijs dat je lichaam doet wat het moet doen. Het betekent dat je lijf in balans is en dat alles in je lichaam op schema is. Het arriveren van je menstruatie is een indicatie van goede gezondheid!

Lijf positiviteit

Je ongesteldheid is de manier, waarop de natuur tegen je zegt dat je niet te dik of te dun bent, je bent perfect precies zoals je bent. Schommel je te ver een kant op kwa gewicht dan kan dat veroorzaken, dat je menstruatie onregelmatig wordt of zelfs helemaal stopt.

menstruation_jokes_aren__t_funny__period_by_cometakealook-d5mmt5q.jpg

Leef lang en happy

Zou jij geloven dat we werkelijk langer leven dan mannen dankzij onze ongesteldheid? Onderzoek suggereert dat vrouwen langzamer ouder worden dan mannen en langer leven dan mannen.. door het ijzer wat we verliezen tijdens de menstruatie.

Maandelijkse schoonmaak

Zie je cyclus als je lichaam’s maandelijkse schoonmaakster. Eén keer per maand arriveert ze en schoont de boel een beetje op. Ze laat de bacteriën van het voortplantingssysteem vrij en staat je lichaam toe het overschot aan ijzer te elimineren. Hiermee wordt de kans op Alzheimer, hartziekte en beroerte verlaagt.

Feel good, look good

OK, we weten allemaal dat PMS komt met allerlei akelige effecten: opgeblazen gevoel, hormonale acne, cravings, pijnlijke borsten etc. Vind je het gek dat we bitchy zijn. Als je menstruatie eenmaal is gearriveerd zou je wetenschappelijk op je mooist moeten zijn. De hormonale samenstelling die in dag 3 of 4 inwerkt zorgt voor een verbetering, in hoe vrouwen zich voelen en hoe ze eruit zien.

Ik heb een graf hekel aan ‘mijn tante’ die maandelijks op bezoek komt maar nu ik deze 5 redenen zo doorneem, is ze zo vreselijk nog niet. Ik ga het zelfs een beetje waarderen!

Bron.

 

 

Comments

 1. says

  Hoh ik ben toch heel erg blij dat ik m’n pil gewoon door blijf nemen hoor, mijn bmi zal me ook wel vertellen of m’n gewicht goed zit en ijzer heb ik al tekort doordat ik veggie ben :p

   
 2. says

  Heerlijk artikel! Normaal dans ik gemakkelijk door de maandelijkse periodes heen, maar de laatste was echt hel! Migraine 5 dagen!!! en niet weten hoe te zitten etc. Dan ben ik blij dat het weer over is. Zelfs dit artikel kan dan even niet mij overtuigen dat het leuk is.
  Agneta onlangs geplaatst…What’s on my phone..My Profile

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge