Woensdag weetjes: effect water op haar

water
Mijn woensdag weetjes ontstaan op een leuke manier. Het is ergens in mijn week het onderwerp van één van mijn vele gesprekken. Ik heb nogal een kletskous :D

Topic van vandaag is: welk effect heeft water op je haar? We weten allemaal dat water goed voor ons is. Het reinigt en hydrateert het lichaam. Maar wat doet het precies voor of met je haar?

Heet water: is totaal niet goed voor het haar. Vooral de haarpunten drogen erg uit als je bijv. onder de douche je haar wast met heet water.

Koud water: werkt niet optimaal om je haar schoon te krijgen. Stylingproducten laten niet makkelijk los zonder warmte. Gebruik je weinig producten in je haar dan heb je amper shampoo nodig. Met alleen warm water krijg je je haar ook schoon.

Water drinken: genoeg water drinken helpt je lichaam optimaal functioneren. Zo ook de haargroei.

Teveel water: wanneer je je haar te vaak wast strip je het van natuurlijke oliën. Deze zijn nodig om de juiste vochtgehalte in je haar te behouden. Gevolg is dat je haar droog en stuk aanvoelt.

Waterhardheid: dit is eigenlijk een onderwerp op zich. Om het even kort aan te kaarten: waterhardheid heeft te maken met de hoeveelheid kalk en magnesium die in het water zit.
Het hardheid gehalte heeft directe invloed op je haar.
Een hoog gehalte kan behoorlijke schade aanrichten als het op je haar aankomt. Gelukkig hebben wij over het algemeen in Nederland te maken zeer zacht water.

 

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge