Woensdag weetjes: 7 haarweetjes

haarweetjes.jpg

Haar is iets waar ik graag zoveel mogelijk over te weten kom. Hoe meer kennis ik in huis haal, des te beter ik mijn haar kan verzorgen. Daarom ben ik altijd super geïnteresseerd in nieuwe weetjes op dit gebied. Lees snel verder voor 7 interessante haarweetjes.

 1. Een haar groeit ongeveer 1cm per maand.
 2. Een haar blijft ongeveer zeven jaar zitten.
 3. Een anti-roos shampoo vervaagt de geverfde haarkleur.
 4. Mensen met blond haar hebben gemiddeld zo’n 150.000 haren op hun hoofd en mensen met bruin haar “maar” 100.000zomer.jpg
 5. Je haar groeit sneller in de zomer dan in de winter. Dat komt door de invloed van de hoeveelheid (zon)licht en warmte, waardoor alle processen worden versneld, soms groeit het ‘s zomers wel twee keer zo snel als normaal, dus zo’n 2 à 3 centimeter per maand.
 6. Als je zwanger bent, krijg je voller haar.. Je haar valt vanaf de 5de maand van de zwangerschap minder uit, waardoor het voller wordt. Na de bevalling volgt wel een soort inhaalslag: je verliest die haren als nog en het lijkt alsof je opeens last hebt van haaruitval.
 7. Je kunt aan iemands haar zien of diegene een eetstoornis heeft. Wetenschappers aan de universiteit in Brigham hebben ontdekt hoe ze een eetstoornis kunnen ontdekken door het gehalte koolstof en stikstof te onderzoeken. Aangezien haar elke dag een millimeter groeit, wordt het een persoonlijk ‘dagboek’ van iemands gezondheid.

Bron.  

 

Comments

 1. says

  Leuke wetenswaardigheidjes….Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat wetenswaardigheidje 6 wel klopt, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn …..mijn haar groeide namelijk ook erg hard tijdens 1 van mij zwangerschappen, maar werd niet dikker…..terwijl het bij de andere 2 zwangerschappen normaal groeide maar wel dikker werd en later weer meer uitviel…
  Petra onlangs geplaatst…Op zoek naar nieuwe handcreme …..L’Occitiane en Provence …getest!My Profile

   
 2. says

  Oké dan ga ik heel veel in de zon zitten deze zomer. Mijn haar valt momenteel gigantisch uit door een narcose en dubbele antibioticakuur. Fijn om te weten dat ik zeker 100.000 haren had. Dan is het niet zo erg om er een paar meer te verliezen.
  Petra onlangs geplaatst…Genoten van het WK voetbalMy Profile

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge