Woensdag weetje: waar haarscheiding?

Sidepartcollage.jpg

Vandaag geen woensdag weetjes maar een enkel een weetje. Mijn blogje is o.a. ontstaan door het streven naar de beste versie van mezelf te willen zijn. Weten wat me minpunten zijn en deze te minimaliseren. Maar ook inzien wat mijn pluspunten zijn en deze weten te optimaliseren. Of het ook echt lukt is een tweede maar ik vind het een goed streven.

Het artikel vandaag gaat over de scheiding van je haar. Als ik mezelf even als voorbeeld neem, mijn natuurlijke scheiding valt in het midden van m’n hoofd. Dit kan ik mooi vinden met een knotje maar met los haar heb ik toch liever een zijwaartse scheiding. Soms dan weet ik precies de juiste plek te vinden maar er zijn ook dagen dat ik niet eens in de buurt kom van een goede scheiding. Waar ligt dit toch aan?

Toevallig ving ik laatst op dat er een hele theorie achter de scheiding van je haar zit. Hmm dus geen natte vinger werk. Mijn interesse was gewekt.

Ik stelde de vraag al het alwetende google en dit is wat ik te weten ben gekomen: scheiding in je haar is niet een kwestie van ‘zo maar’ kiezen en zou ook niet afhankelijk van de haartrends moeten zijn. De scheiding in je haar moet zo zijn dat je gezicht optimaal uitkomt, aha!

Wenkbrauw theorie haarscheiding

Er bestaat namelijk zoiets als de ‘wenkbrauw theorie ‘voor het plaatsen van een zijscheiding. Als het op beauty aankomt hoor je deze twee termen vaak voorbij komen: symmetrie & balans. Iets wordt snel bestempeld als ‘niet mooi’ als het uit balans is. Ook voor het vinden van de ideale plaats voor een zijscheiding is een soort ‘formule’.

 1. Voor een (klassieke) hoge zijscheiding neem je de binnenste hoek van je wenkbrauw als uitgangspunt.
 2. Voor een middelhoge zijscheiding neem je het hoogste punt van je wenkbrauwboog als uitgangpunt.
 3. Voor een heel lage (moderne) zijscheiding neem je het buitenste uiteinde van je wenkbrauw als uitgangspunt.

Geen geploeter meer met het vinden van de juiste scheiding. Gewoon de formule toepassen en voila!

 

Comments

 1. says

  Ik kende dit nog helemaal niet. Maar wel heel handig om te weten. Ik heb nu een schuine pony, dus mijn scheiding zit altijd op een standaard plek :) liefs x

   
 2. says

  Nooit van gehoord! Ik weet wel dat je je gezicht enorm kunt veranderen door een andere scheiding aan te nemen. Zo las ik laatst een artikel over een vrouw die 5 tot 10 jaar jonger of ouder leek door het veranderen van haar scheiding. Zelf heb ik mijn scheiding niet echt in het midden. Ik zit te vaak even aan mijn haar om ook echt een scheiding te hebben. Het is meer over mijn hoofd gegooid. Haha.

   
 3. says

  Handige tips! Ik draag meestal gewoon een middenscheiding, maar als ik slag in mijn haar maak is een zijscheiding wel mooier, nu weet ik hoe ik die precies goed kan krijgen! thanks!
  Masja onlangs geplaatst…FOTD: Smokey SandyMy Profile

   
 4. says

  Handig artikel! Ik zit ook heel vaak te prutsen met mijn haarscheiding. De laatste tijd draag ik het weer in een middenscheiding, vind ik toch wel erg mooi staan. Maar ik kan morgen zomaar weer beslissen om het in een zijscheiding te willen dragen, terwijl dit dan dus niet goed lukt omdat mijn haar ‘gewend’ is aan een middenscheiding.
  Cherel onlangs geplaatst…Trend: slip on sneakersMy Profile

   
 5. says

  Fijne tips! Ik heb twee vervelende kruinen bij mijn haargrens op m’n voorhoofd, wat ervoor zorgt dat ik geen échte zij scheiding (of schuine lok/pony) kan dragen, mijn haar valt automatisch “open”. Ook een perfecte middenscheiding gaat niet echt omdat ‘ie een beetje alle kanten oploopt. Hij hangt dus ergens tussen en zij en middenscheiding.. :(
  Chinouk onlangs geplaatst…Favorieten Mei 2014!My Profile

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge