Kokos Olie: van een bosje stro naar mooi haar

DSC03008

Drink met je billen bloot melk uit een kokosnoot je wordt vanzelf groot! Je vraagt je nu waarschijnlijk af , waar ken ik deze tekst toch van. “Op een onbewoond eiland” van Kinderen voor Kinderen is het antwoord. Dit liedje schiet mij ineens te binnen terwijl ik dit artikel over kokos olie schrijf. Of je vanzelf groot wordt van melk uit een kokosnoot dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat droog en stug haar verleden tijd is na het gebruik van ongeraffineerde kokos olie!

Ik heb krullend haar wat van naturen droog is. Dit type haar heeft meer voeding nodig dan bijvoorbeeld stijl haar. Alleen conditioner volstaat niet om krullend haar te voeden. Na dagelijks stijlen, vaak ontkleuren en overmatig mouse gebruik was droger dan droog een understatement voor mijn bosje stro

Hier heeft kokosnoot olie eigenhandig verandering in gebracht. Deze olie gebruik ik als voedend masker. Ik verwarm de kokosnoot olie en masseer deze van de hoofdhuid tot in de puntjes van mijn haar. Vervolgens laat ik het inwerken voor ongeveer 30 minuten en vervolgens spoel ik het grondig uit en co-wash ik mijn haar met conditioner.  En warempel binnen 2 weken tijd leefde mijn haar enorm op! Van droog en weerbarstig haar naar mooi verzorgde en gedefinieerde krullen.

IMG_3954

Wat ook goed is om te weten is dat kokosnoot olie niet alleen bedoeld is voor het haar. Je doet er namelijk ook goed aan om je lichaam en gezicht in te smeren met kokos olie voornamelijk in het winter aangezien de huid dan vaak droog kan aanvoelen. Ook striae en andere oneffenheden op de huid kunnen worden behandeld met kokos olie!

Iedere toko/afro winkel verkoopt ongeraffineerde kokos olie dit kost tussen de 3 en 5 euro. Pure kokos olie is ook de toop bij de tuinen maar daar ben je wel wat meer euro’s kwijt.

Wat is jouw beauty supply musthave?

 

Comments

  • Kim says

   Zeker weten i love me some kokos olie, ik heb ook shea butter van de toko geprobeerd maar dat is geen match maakt m’n haar te greasy.

    
 1. says

  Prachtig je haar. Kokos olie is echt een goed product. Heb helaas alsnog wat striae overgehouden van me zwangerschap dus moet er mee aan de slag. Smeren, smeren, smeren :)

   
 2. says

  Ik was alleen nog maar met Inecto coconut (silicoonvrij) zowel shampoo als de conditioner.
  De andere producten van Inecto zit soms wel vol met siliconen maar de shampoo en conditioner zijn TOP

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge