Haarproducten en stijltechniek voor jouw haartype

hair-type-chartVorige week heb ik een artikel geschreven over haartype en de verschillende soorten die er zijn. Een van de reacties op dit artikel heeft mij op het idee gebracht om dit artikel te schrijven. Thats why i love when you guys comment ♥

Wanneer je er eenmaal achter bent welk haartype je hebt, dan begint het echte werk. Want nu mag je te weten zien te komen welke haarproducten en haarstijl het beste bij jouw haartype past

Ik heb dit voor mijn haartype 2c/3a/3b een hoofdvol met verschillende haartype (lees: curly girl problems) uitgevogeld en help jou ook graag op weg. Uit de reacties op bestyoubeauty.nl en instagram: bestyoubeauty blijkt dat de meeste van mijn lieve blog volgers haartype 2a/2b hebben. Dit is dan ook het haartype waarover ik dit artikel gaat.

2a:2b

Type 2a is subtiel “s” golvend haar meestal fijn, dun en makkelijk te behandelen. Passende haarproducten zijn:
• Droogshampoo om te voorkomen dat je je haar iedere dag wast
• Sulfaat vrije cleanser om je haar body te geven
• Een lichte gewicht silicone vrije conditioner die je haar niet verzwaard
• Breng je haar in model met volumizer die je haar volume geeft en pluis tegengaat

Geschikte haarstijl:

– Golvende net boven de schouder bob
– Halflang beach wavy haar
– Losse staart

Type 2b heeft een duidelijkere “s” vorm en heeft meer body (voller). Dit type pluist veel en kan meer weerstand bieden wanneer je het in model wilt brengen.
Passende haarproducten zijn:
• Sulfaat vrije shampoo om body te behouden
• Een licht gewicht maar goed voedende condiotioner om frizz weg te houden
• Met mouse en gel zit je de finishing touch aan je haar om het in model te houden
• Haar natuurlijk laten opdrogen of met een diffuser

Geschikte haarstijl:

– Midden-lang haar
– Updo’s Nikki knot, donut
– Ingevlochten vissengraat en andere braids

Heb jij een ander haartype en wil je graag dat ik jouw haartype in een artikel uitdiep? Let me know door een reactie achter te later :)

 

Comments

 1. says

  Mijn haartype is 4A en 4B. Ben nu bezig om me natuurlijke haar terug te krijgen (al ongeveer 1,5 jaar bezig met weave en nu weer vlechten). Me curl is veranderd door al dat chemische spul. Denk er over na om een keratine behandeling te doen over een tijdje. Heb jij tips voor me haartype? Is het niet schadelijk het weaven en vlechten? En hoe denk jij over keratine behandelingen? Alvast dank!

   
  • says

   Weave en vlechten zijn op zich niet schadelijk voor je haar. Het is juist heel goed om je haar even te ontzien door weave, vlechten of een knot. Waar je wel op moet letten is dat het haar goed bedekt wordt zodat het rustig door kan groeien en niet beschadigt.

   Het tegendeel is meestal het geval. Vooral bij weave worden er banen verkeerd op het haar genaaid wat schuurt en trekt en uiteindelijk het haar afbreekt.

   4a/4b haar heeft veel voeding nodig minimaal 1x per week deep conditionen met hitte is essentieel voor een goede verzorging. De wat zwaardere dikkere haarproducten hair milks en styling butters & puddings passen goed bij jouw type haar.

   Keratine behandelingen zijn erg hot op dit moment. Het zou je haar rustiger maken verzorgen en glans toevoegen. Dit soort behandelingen zijn veelal gemaakt voor en getest op type 1 & type 2 haar. Het is ook mogelijk voor krulhaar maar het “ontkrult” het haar en kan er na verloop van tijd voor zorgen dat het haar er juist droger van wordt.

   Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips x

    
 2. says

  Leuk artikel! Mijn haar is hartstikke stijl, dus ik denk dat ik 1a haar heb :) Als ik krullen ofzo in mijn haar maak blijven ze vaak ook heel moeilijk zitten,

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge