Gekleurd haar verzorgen zonder: sulfaten, siliconen en parabenen

Gekleurd haar verzorgen zonder sulfaten parbenen siliconen.jpg

Ik gebruik nu pak ‘m beet een jaar, heel bewust haarverzorging producten. Dit betekent voor mij dat ik sulfaten, siliconen en parabenen vermijd. Ik koop geen product zonder om even de ingrediënten te checken.

In het begin kon ik dit nogal lastig en ingewikkeld vinden maar tegenwoordig is het appeltje-eitje.

Hier is laatst verandering ingekomen. Ik heb namelijk mijn krullen geblondeerd. Nu dat ik gekleurd haar heb, wil ik niet alleen mijn haar maar ook mijn haarkleur goed verzorgen. Ik wil de kleur zo lang mogelijk stralend houden en daar zijn de basics die ik gebruikte niet toereikend voor.

Gezien het feit dat veel grote merken al siliconen en parabeen vrije haarproducten verkopen dacht ik, dat het ook wel makkelijk zou zijn om dit te vinden voor gekleurd haar. Het liefst speciaal voor blond gekleurd haar.

Pantene_protect_and_shine

Ik heb zowat alle drogisterijen afgestruind en no luck. Maar bij mijn vertrouwde action slaagde ik wel. Hier vond ik een conditioner van Pantene.  De Pro-V color protect & light waar ik voorlopig mee uit de voeten kan.

Toch blijf ik mijn zoektocht voortzetten. Het kan toch niet zo zijn dat je gekleurd haar niet kan optimaal verzorgen zonder gebruik te maken van sulfaten, siliconen en parabenen?

Deze conditioner is te koop bij action voor nog geen €2,00.

 

Comments

 1. says

  Wow, wat een fijn prijsje hebben die producten van Pantene. Ik heb mijzelf eigenlijk nog nooit echt verdiept in shampoo’s zonder sulfaten en siliconen. Maar ik denk dat de shampoo van ‘Yess to’ ook wel an je eisen zal voldoen. Maar dat is wel iets duurder, 6 a 8 euro voor een grote flacon volgens mij. Liefs Svenja.
  Svenja onlangs geplaatst…Guess SeductiveMy Profile

   
 2. says

  Ik let eigenlijk nooit op de ingrediënten van een shampoo omdat ik er sowieso van uitga dat daar siliconen en SLS inzitten… En tot nu toe ziet mijn haar er nog steeds oke uit. Die lijn van Pantene ziet er wel heel goed uit!
  Aurelie onlangs geplaatst…Lente: InspiratieMy Profile

   
 3. says

  Ik let er niet zo op maar het is een hele handige tip van je! Bij de Action slaag ik wel vaker, hele fijne prijsjes voor van prijzigere producten.
  Nuria onlangs geplaatst…Essie FijiMy Profile

   
 4. says

  Ik zit er zelf ook aan te denken om mijn haar op te laten lichten, dus een goed haarmiddel voor die prijs is wel een extra puntje om mee te nemen in mijn beslissing! Ik gebruikte tot nu toe altijd Andrélon, dus ik zal even verder kijken dan mijn neus lang is :)
  Kimberley onlangs geplaatst…Home is where the heart is.My Profile

   
 5. Marjolijn says

  De shampoo en conditioner die ik voor mijn gekleurde haar gebruik is die van de bodyshop. Natuurlijk en zonder troep. Mijn haar voelt vol en ziet er glanzend en verzorgd uit. Een voordeel van de shampoo: het ruikt heerlijk!

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge