DIY jeukend hoofdhuid roos treatment

ListerineJeuk, kriebel, irritatie de meeste van ons zijn bekend met dit vervelend gevoel.  Als je dit gevoel op je hoofdhuid ervaart dan is de kans groot dat je hoofdroos hebt. Zelf heb ik jaren roos gehad. Ooit een borstel van een vriendin gebruikt die roos had. Niet lang na het gebruik van deze beruchte borstel merkte ik kleine witte vlokjes in mijn haar op, wat hoofdroos bleek te zijn. Zo besmettelijk ieuw!

Het hielp ook niet dat ik veel en verkeerde haarproducten gebruikte die ook nog eens zorgde voor een hele hoop product build-up. Met krullen kon ik de roos nog best goed verbergen maar met stijl haar viel ik duidelijk door de mand.

Ik besloot Head&Shoulders te gebruiken en ik moet toegeven dat werkt. Het nadeel is alleen dat ik er heel lelijk haar voor terug krijg. Ik wilde graag roos loos haar maar niet ten koste van mooi haar.

Ik had me er al bij neergelegd dat ik met hoofdroos door het leven moest, tot dat ik een youtube filmpje van Andereaschoice zag. In dit filmpje laat Andrea zien hoe je met Listerine Orginal van roos af kan komen.

In eerste instantie was ik best huiverig. Listerine dat is toch brandend mondwater? Is dat niet schadelijk voor je haar? Wat blijkt: Listerine werd in 1879 gemaakt en er zijn advertenties geweest die opperen dat het de perfecte manier is om je van roos te ontdoen.

waterspuit

Ik heb het er op gewaagd. Let wel op dat je de originele Listerine gebruikt. De blauwe, roze en andere soorten zijn niet geschikt!

Met 2 dopjes Listerine in een waterspuit ben ik begonnen. Ik verdeelde mijn haar in secties en spoot de Listerine op mijn hoofdhuid. Ik masseerde de Listerine met mijn vingers over m’n hoofdhuid en liet het 10 a 15 min inwerken. Vervolgens spoelde ik de Listerine grondig uit met shampoo.

Het bovenstaande riedeltje heb ik een week lang iedere dag herhaalt. Het resultaat is geweldig! Bij dag 6 was mijn roos als sneeuw voor de zon verdwenen. Roos loos en geen jeuk en gekriebel meer. Het is het proberen meer dan waard geweest!

 Hoe behandel jij jeukend hoofdhuid?

 

Comments

 1. says

  Wow dat is nog eens een ontdekking! Haha goed gevonden

  Antiroosshampoo is naar spul: ik gebruikte het altijd als de haarverf kleur tegen viel en ik het er zo snel mogelijk weer uit wilde hebben….. Kun je nagaan wat een goedje het is ;-)

   
 2. says

  Handig artikel! Ik heb zelf ook last van roos en die anti roos shampoos zijn zoo slecht voor mijn haar. Het word er ook onwijs droog van. Dit ga ik zeker proberen en kijken of het bij mij ook werkt.

   
  • says

   Fijn dat je wat hebt aan het artikel. Laat je me weten als je het hebt uitgeprobeerd. Ben benieuwd of het bij jou ook helpt :)

    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge