5 tips voor mooi krullend & golvend haar dat niet afbreekt

Alle tips zijn voor ieder haar type maar onmisbaar voor gezond krullend haar.
Pineapple

Tip1: Een beschermende haarstijl tijdens het slapen. Dit kan een vlecht, knot of staart zijn. Het belangrijkste is, dat de haarpunten worden ontzien. Zo min mogelijk contact en wrijving met harde stoffen. Voor krullen is de pineapple het handigst (zie bovenstaande foto). De krullen vervormen niet zoals in een vlecht en met het haar naar voren worden de punten beschermd.

Tip2: Slapen op een satijnen of zijde kussensloop. Ik heb de beschermende haarstijl al behandeld in tip 1. Tip 2 is hier een toevoeging op maar ook een safety net voor wanneer je vergeet je haar te beschermen met een haar stijl tegen wilde en woelige nachten lol. Satijn is een fluweel zachte stof waar je haar niet tegen aan schuurt en dus geen gespleten of afgebroken haar veroorzaakt.

Tip3: Je haar met koud water afspoelen na het wassen. Wanneer je onder een warme douche je haar staat te wassen is dit het laatste waar je aan denkt. Toch is dit een essentiële stap die de meeste in het haar-was-proces weglaten. Het afspoelen met koud water zorgt namelijk voor zichtbaar minder pluizig en statisch haar. Het koud water zorgt ervoor dat de haartjes samen lokken.

Tip4: Je haar nooit drogen met een handdoek. Dit is de nummer één veroorzaker van stug en droog haar. De handdoek is bedoeld voor je huid en niet voor je haar. De stof van een handdoek is namelijk veelte ruw en grof. Het gevolg is hiervan is weerbarstig en statisch haar.

Tip5: Haarbandjes zonder metalen tussenstuk gebruiken. Elastiekjes die enkel uit rubber en elastiek bestaan. Het haar blijft namelijk vaak aan het metalen stuk haken en breekt. En aangezien je nogal vaak gebruik kan maken van een haarelastiek is het best belangrijk dat dit kleinigheidje je haar niet tenietdoet.

Dit zijn een paar tips om dagelijks haarbreuk tegen te gaan.

Heb jij nog tips? laat een comment achter.

 

Comments

  • says

   Ahh :) Nu ik met m’n haar weet om te gaan ben ik er blij mee dit is weleens anders geweest. Alvast een gelukkig nieuwjaar! Liefs Kim

    
 1. says

  Goeie tips! Wat heb je toch een mooie bos krullend haar!! Om jaloers op te worden ;-) ik droog ook nooit mijn haar met een handdoek en kam het met een grove kam en geen borstel anders gaat het mega pluizen.

  Ik wens je alvast een heel goed & gezond nieuwjaar!! X

   
  • says

   Dankjewel tips 6 een grove kam, die gebruik ik ook en zeker geen borstel ;)

   Thanks deb, jij ook een very happy & healthy new year!!

    
 2. says

  Goede tips! Ik zet een satijnen doek op me hoofd, heb de kussensloop nog steeds niet aangeschaft. Daarnaast grove kam en Tangle teezer borstel. Happy new year!

   
 3. Noelle says

  Wat een mooie blogpost :) Hier heb ik de afgelopen jaren ook veel aandacht aan besteed op mijn blogs! Ik vind het zo zonde dat meiden met mooie krullen hier slecht mee omgaan, of hitte en dergelijke gebruiken. Ik hou van mijn krullen sinds ik weet hoe ik er mee om moet gaan! Ik heb nog wel een paar tips, maar ik heb het idee dat je alles al weet :P Ik was mijn haar niet meer met shampoo, conditioner is genoeg om het overtollige vet van mijn hoofdhuid te krijgen. En shampoo droogt je haar enorm uit. Ik gebruik ook altijd een microfibre doek om het water uit mijn haar te knijpen. Uitspoelen doe ik ook met koud water en slapen met een vlecht (eerste nacht) of een hoge knot.

   
 4. alyssa says

  ik heb het een keer gedaan en het heeft echt gewerkt. mijn krullen waren de volgnde dag gewoon nog heel erg mooi

   
 5. says

  Handige tips! Ik doe zelf ook altijd de pineapple voor als ik ga slapen. De koud water tip wist ik nog niet, ik ga het zeker even proberen. Verder droog ik mijn haar wel altijd met een handdoek. Mijn haar is best zwaar en lang en weet anders niet hoe ik het moet laten drogen.

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge