Veilig rijden met hakken aan

Rijdenmethakken

Ik hou van hakken. Hoe hoger hoe beter. De extra centimeters kan ik ook goed hebben ik ben namelijk niet zo lang. Met hakken aan vind ik mijn postuur veel mooier en eleganter. Er is voor mij niets vrouwelijker dan een paar stiletto’s.

Over het algemeen ben ik geen dagelijkse hakken loper. Ik zwicht toch doorgaans voor comfy shoes. Maar wanneer het tijd voor een feestje is zoals de afgelopen feestdagen, is mijn outfit niet af zonder een paar mooie hakken.

Lopen en dansen op hakken dat is geen probleem. Maar autorijden dat is voor mij volstrekt onmogelijk. Ik ben een gevaar op de weg met hakken achter het stuur.

Ik heb het geprobeerd, verschillende keren, met verschillende soorten hakken. Sleehakken, blokhakken, stiletto’s. Het maakt niet uit als het een hak heeft kan ik er niet mee rijden.

Loubs

Veel van mijn vriendinnen kunnen wel rijden met hakken aan. Ze begrijpen ook niet zo goed waar ik een probleem mee heb. Sommige van ze vinden het zelfs veel fijner met hakken aan rijden. Hoe dan? Ik begrijp er niets van. Ik probeer meestal door vragen te stellen uitte vogelen hoe ze dit doen. Dan krijg ik van die antwoorden als “ ja, gewoon gassen en schakelen Kim” of “ nou, gewoon je hiel iets naar achteren doen Kim”. Daar heb ik dus niks aan, HALLO?

Ik wil ook kunnen rijden met hakken aan. Één omdat ik het sexy vind, rijden met hakken aan. En twee omdat ik het super suf vind dat ik iedere keer heel stuntelig, een extra paar instappers moet meenemen. En mijn schoenen aan en uit te moet trekken wil ik even kunnen rijden. Maar als ik moet kiezen tussen sexy of veilig? Dan is de keuze voor mij snel gemaakt.

Ik vraag me af of het überhaupt wel veilig is om met hakken aan te rijden? Los van het feit dat je wel of niet kan. Met hakken aan raak je makkelijk grip kwijt en blijf je makkelijk met je hak achter het gaspedaal haken. Ben ik misschien gewoon extra voorzichtig omdat ik alleen rij wanneer ik totale controle heb over de auto?

Vind jij het handig en verstandig om met hoge hakken te rijden?

 

Comments

 1. says

  Ik zou eigenlijk niet weten hoe het zit qua veiligheid, maar ik vind het vreselijk om met hakken te rijden! Uit die dingen en lekker met de blote voetjes ;)

   
 2. says

  Zelf rijd ik ook niet graag met hele hoge hakken 1) omdat ik het gewoon niet kan: voor mijn gevoel heb ik te weinig grip op de pedalen (vroeger durfde ik het wel op mega hoge plateauhakken .. maar nu dus echt niet meer; jong en onbezonnen noemen ze dat haha) en 2) (ook bij minder hoge hakken) de hak gaat kapot door het schuren over de onderkant van mijn auto. Dan krijg je hele slijtplekken van dus om die reden vind ik het ook zonde en doe ik tijdens het rijden mijn ballerina’s aan en met mooier weer slippers.

   
 3. Icequeen81 says

  Het is niet veilig ik doe het niet, eigenlijk ik rijd met blote voeten altijd, ik doe mijn , sandalen aan de zijkant van de auto deur waar ze veilig vast zitten ik heb zou’n soort vakje waar ik ze kan doen, ik moet de pedalen goed voelen, F@#CK de anderen als ze me niet vrouwelijk vinden als ik geen schoenen draag bij rijden Veiligheid eerst, ik doe ze aan als de auto uit is voordat ik uitstap klaar.

   
 4. says

  Ik rijd absoluut niet met hakken aan. Niet handig en draag ze zelden. Waarom stuntelen als het niet nodig is. Ben wel benieuwd naar hoe ladies het doen..

   
 5. says

  Ik rij echt niet met hoge hakken aan, ik vind dat zo vreselijk rijden! Ik doe wel platte schoenen aan, dan weet ik zeker dat het goed gaat en dat het fijn rijdt haha

   
 6. says

  Haha ik kan ook echt niet rijden met hakken. Ik heb steeds ballerina’s in mijn auto liggen. Andere mensen begrijpen er niets van.. Ze vragen zich steeds af wat ik hier nu zo moeilijk aan vind, maar ik kan het gewoon helemaal NIET :D

   
 7. says

  Leuke post, ik zelf heb geen rijbewijs dus ik ben benieuwd of ik dat kan! Op de fiets lukt het in ieder geval wel, het ziet er nooit mooi uit maar ik kan het wel haha

   
 8. Marlinde says

  Hangt het ook niet af van wat voor auto je rijd? Zelf heb ik goede ervaringen met BMW. Die hebben bijvoorbeeld een groot gaspedaal dat doorloopt tot de grond. Daar kan je hak niet eens achter komen :-)
  Ook vind ik het bij BMW zo fijn dat je het gaspedaal maar een klein beetje hoeft in te drukken om flinke power te krijgen. Bij mijn eerste autootje, Fiat, moest ik m’n voet/been flink strekken om het pedaal helemaal in te drukken.

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge