Inner beauty: lief zijn voor jezelf

byb1 Lief zijn voor jezelf betekent: jezelf alles willen geven waar je behoefte aan hebt. Als je lief bent voor jezelf dan voel je je gelukkig, zelfverzekerd en krachtig! Je bent dan ook in staat lief te zijn voor anderen. Wat je jezelf niet kunt geven, kun je ook een ander niet geven.

Zelfverzekerde mensen durven zich open te stellen voor anderen, zich kwetsbaar op te stellen en ze nemen de dingen niet zo persoonlijk op. Je wacht niet tot een ander het je geeft. Je zorgt er zelf voor dat het je aan niets ontbreekt. Door leren lief te zijn voor jezelf kun je relaties verbeteren en verdiepen.

Hieronder een aantal vragen om je zelf-liefde te pijlen:

 1. Verwen je jezelf weleens?
 2. Neem je een compliment aan wanneer gegeven?
 3. Wil je iedereen om je heen tevreden houden?
 4. Durf je voor jezelf op te komen?
 5. Telt 1 negatieve opmerking zwaarder dan 2 positieve?

Heb je vaker als 1 keer nee geantwoord? Dan mag je zeker wat liever voor jezelf zijn. Iedere vraag waar je nee op hebt geantwoord, zet het om in een taak. Bijvoorbeeld: vraag 3 verander je in ‘ ik weet dat ik niet iedereen tevreden kan houden en daarom doe ik wat in mijn macht ligt’.

Wees lief voor jezelf, be the best version of you!

 

Comments

 1. says

  Leuk om eens na te denken over jezelf. Ik ben op sommige vlakken wel heel zeker, maar op sommige weer wat onzekerder. Gelukkig leer ik door de jaren heen steeds meer om mijzelf te waarderen!
  Svenja onlangs geplaatst…Wishlist / pumpsMy Profile

   
 2. says

  Wat een handige opsomming met vragen! Ik heb zelf heel erg de neiging iedereen tevreden te willen houden en mezelf daarbij weg te cijferen. Gelukkig ben ik me ervan bewust en kan ik bijvoorbeeld steeds beter nee zeggen of voor mezelf kiezen.
  Shanti onlangs geplaatst…Flashback Friday: When I was 14My Profile

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge