Inner beauty: leven in het hier & nu

hier&nu Er niet helemaal bij zijn wat houdt dat precies in? Het wordt vaak gezegd ‘ik ben er niet helemaal bij’. Dit wilt in de meeste gevallen zeggen dat je in gedachte bent verzonken. Verleden of toekomst. Je bent overal behalve in het moment zelf.

Wanneer het bovenstaande geregeld gebeurt, dan doe je jezelf wellicht zonder dat je het door hebt tekort. Het is namelijk heel belangrijk om in het hier en nu te leven. Dit wil zeggen dat je bewust aanwezig bent bij wat je ervaart en doet in het nu.

Laat toe wat er op dit moment is. Dit wilt niet zeggen dat je altijd gelukkig bent maar wel dat je intenser leeft. Je hebt meer grip op je leven, kunt makkelijker loslaten en geniet meer van de kleine dingen.

hier

Leven in het hier en nu vermindert je problemen en laat je merken dat je leven op veel fronten veel leuker is dan je dacht. Want daar ligt de sleutel, bij het denken. Er is op zich niet veel mis met denken, eigenlijk helemaal niets. Wat denken een probleem maakt is omdat we te vaak terug of vooruit denken. Toen of straks definiëren je bestaan niet, dat doet het hier & nu!

Om een tevreden mens te kunnen zijn heb je het het ‘nu’ nodig. Een balans tussen denken en zijn. Leven in het moment lijkt moeilijk. Maar met wat oefenen kom je er wel. Hoe vaker het je lukt des te leuker het begin te worden.

Vertraag, ontspan, waardeer en geniet!

 

Comments

 1. says

  Wat is dit leuk om te lezen ;-)
  Je hebt helemaal gelijk en nu ben ik heel gelukkig…….
  Dat hoop ik altijd te blijven…..

  Ik wens je een prachtige dag Xoxo
  chucky1012 onlangs geplaatst…ShoplogMy Profile

   
 2. says

  wat een fijn artikel, ik zelf heb er gelukkig niet vaak last van maar mijn vader wel… hij heeft nu bepaalde dingen gedaan die hij niet had gewild, en ondanks dat ik wel denk, ‘tja het is zijn eigen schuld, kan ik ook erge medelijden met hem hebben’. vooral als hij zegt: het had niet zo gemoeten en dan zegt hij dingen van vroeger… ondanks dat heb je een mooi artikel geschreven, even hier bij stil staan is niet verkeerd!
  XOXO esmee
  Esmee van der Meer onlangs geplaatst…Colorful tiger print!My Profile

   
 3. says

  Een erg mooi artikel, ….en kan mij hier wel in vinden, maar…..
  toch kunnen mensen pas in het heden leven als ze het verleden echt los kunnen laten en dit is een proces wat tijd nodig heeft, ….tijd waarin wonden moeten helen en littekens kunnen vervagen en pas als je dat kan dan ben je toe aan leven in het heden….
  Groetjes Petra
  Petra onlangs geplaatst…Yessss….50 volgers ( + winactie)….My Profile

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge