Inner beauty: kies de juiste mensen

Inner beauty.jpg

Relaties. Je hebt ze in verschillende vormen en maten. Vriendschappelijk, zakelijk en natuurlijk liefdesrelaties. Persoonlijk hecht ik veel waarde aan mijn relaties. Niet zo heel gek want door de jaren heen, hebben er maar een handje vol standgehouden. Relaties waarvan ik dacht dat ze forever waren.. gone with the wind, niet zo fabulous.

Ik ben er heilig van overtuigd dat sommige mensen niets meer dan passanten in je leven zijn. Ze komen om wat van je te leren of andersom. Als ze dat hebben gedaan is hun missie volbracht en vertrekken ze weer.

Dit stukje van vertrek kan voor problemen zorgen. Vaak wil je zo iemand niet loslaten of weiger je te accepteren dat bij wijze van ‘de rit’ erop zit. Deze ontkenningsfase kan hardnekkige stress veroorzaken. Kosten wat het kost wil je een bepaald persoon in je leven houden. Terwijl je veel ruzie hebt, je niet gewaardeerd voelt, de ander niet begrijpt etc.

friendship-quote.jpgHier komt het meest vermoeiende. Je gaat de persoon in kwestie willen veranderen. Dusdanig sleutelen totdat de ander zich naar jouw maatstaaf ‘normaal’ gedraagt. Ik denk dat dit voor vele een bekend probleem is. Want een ander veranderen is onmogelijk, echt. Er vindt alleen verandering plaats als iemand dat zelf wilt.

Hoe los je dit probleem dan op? Dit doe je doe je door te kiezen voor de juiste mensen in je leven. En ze accepteren voor wie ze zijn. Ieder mens heeft nare trekjes. Maar kies voor mensen met wiens vervelende trekjes, je nog blij door het leven kan. Dit zorgt voor gezonde relaties.

Sommige mensen verrijken je leven en andere verarmen je leven. Sommige mensen kosten je alleen maar energie en anderen geven je juist energie. Dit verschil zien is super belangrijk!

 

Comments

 1. Tessa Teresa says

  Heel mooi gesproken en ik ben het hier helemaal mee eens. Het leven is te kort om je energie te verspillen aan mensen die al je energie alleen maar opzuigen!

   
 2. says

  Dat mooi geschreven en je hebt gelijk. Maar om al je energie te gaan verspillen aan mensen die het andersom ook niet doen daar heb ik niets mee. Want die denken alleen maar aan hun zelf.

  Ik wens je een fijne dag Xoxo
  chucky1012 onlangs geplaatst…Heerlijke productenMy Profile

   
 3. says

  Mooi dat je hier aandacht aan besteed. In elke relatie is het geven en nemen. Maar wanneer jouw weegschaal op te veel geven staat en het alsmaar zwaarder wordt dan is er iets mis in de relatie. Het vreet dan inderdaad energie en je ontvangt niets.
  Petra onlangs geplaatst…Mannelijke trekjesMy Profile

   
 4. says

  Het verschil tussen mensen die energie vergen en die je energie geven is inderdaad enorm belangrijk, maar soms ontdek je het pas te laat helaas.. Mooi artikel, goedo m hier eens aandacht aan te besteden! :)
  Susan onlangs geplaatst…Weckpotten en paranotenMy Profile

   
 5. says

  Hier ben ik de laatste tijd heel erg mee bezig. Surrounding yourself with possitive people. En met mensen die succesvol zijn in wat ze doen. Gelukkige mensen in je omgeving. Het zorgt ervoor dat je jezelf ook veel beter gaat voelen en dat merk ik nu echt. Laatst heb ik heel drastisch 346 mensen verwijderd van Facebook. Niet zozeer omdat ze negatief zijn (ze zaten er natuurlijk wel tussen), maar omdat ik me alleen nog wil omringen met de mensen die echt belangrijk voor me zijn. Goed artikel! Stof tot nadenken.

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge