5 tips om een goede vriendin te zijn

Best_Friends-4389Al een tijdje wil ik een inhoudelijk artikel online zetten. Een artikel die niet gaat over het uiterlijk. Het idee achter bestyoubeauty is namelijk the best version of you vinden, zowel van binnen als van buiten.

Het artikel van vandaag gaat over ‘hoe ben ik een goede vriendin’. Ik heb het dan niet over vriendin zijn in een relatie maar over een vriendin zijn in vriendschap. Ik vind het persoonlijk heel belangrijk om een fijne vriendin te zijn.

Vriendschap ontstaat wanneer je onderling een klik hebt. Je hebt dezelfde interesse, een overeenkomende smaak in muziek noem maar op.

Bestyy

Ik zie vriendschap als een kamerplantje. Wil je dat de vriendschap intact blijft en groeit? Dan moet je het net als een plantje niet verwaarlozen, op tijd voeden en zo af en toe in het zonnetje zetten.

5 succes gegarandeerde tips om een goede vriendin te zijn:

1. Luisteren
Iedereen kan luisteren maar niet iedereen weet hoe het precies moet. Veel mensen luisteren om te kunnen reageren. Maar vaak genoeg wilt iemand gewoon gehoord worden en is de persoon niet perse op zoek naar een reactie. Een goede vriendin luistert naar je omdat ze oprecht geïnteresseerd is in jou.

2.Respecteren
Je bent vriendinnen en hebt dus meestal wel overeenkomsten. Maar je bent geen identieke tweeling dus het zal voorkomen dat je kwa mening weleens verschilt. Hoe gaat een goede vriendin hiermee om? Respecteer de mening van ander. In vriendschap moet je altijd je mening kunnen uiten. Maar je moet het ook eens kunnen zijn dat je het niet eens met elkaar bent. Begrijp je het nog lol :D

besties

3. Tijd maken
Terug naar het kamerplantje, een plantje heeft voeding nodig zo is dat ook bij vriendschap. De voeding van vriendschap bestaat uit tijd en aandacht. Besteed aandacht aan je vriendschap. Heb je het druk? Stuur even een whatsappje. Plan geregeld een date. Het is belangrijk om tijd met elkaar door te brengen. Zo groeit de vriendschap.

4. Klaar staan
Een goede vriendin staat klaar voor de ander. Gaat je vriendin door een minder leuke periode heen, wees dan extra attent. Wacht niet alleen af tot er om hulp gevraagd wordt maar biedt het ook aan.

5. Oprecht blij zijn voor de ander
Laatste maar absoluut niet de minste. Gun je vriendin de mooie dingen die haar overkomen. Wij meiden zijn van nature een tikje jaloers aangelegd. Soms kan het lijken dat het de andere allemaal voor de wind gaat. Hoe ga je daar dan mee om? Je mag best uiten dan je een beetje jaloers bent maar zet je daar wel snel overheen. Wees oprecht blij voor de ander. Laat het je motiveren om zelf ook te gaan, voor wat jij wilt!

Heb jij nog tips hoe je een goede vriendin te zijn laat het weten in een comment :D

 

Comments

 1. says

  Wat een prachtig artikel! Deze tips zijn heel goed, je hebt goede punten uitgekozen. Het is ook belangrijk dat je je vriendin wat ruimte geef. Zit niet 24/7 op haar lip, om het zo te zeggen, haha :D .

  Xjes Femke
  Femke onlangs geplaatst…LIFE: Lente feelingsMy Profile

   
 2. says

  Goede tips, ik vind zelf dat het belangrijk is dat je elkaar als vriendin een beetje aanvoelt. Ik ben er zelf (al zeg ik het zelf) altijd voor mijn vriendinnen no matter what en ik verwacht wel dat ze ook voor mij klaarstaan als ik hen nodig heb. ‘Echte’ vrienden tel je op 1 hand en ik zelfs maar op 2 vingers. Daarnaast heb ik wel meer ‘vriendinnen’ maar op een andere manier, van hen verwacht ik minder en voer ik ook niet echt serieuze gesprekken.
  july onlangs geplaatst…New in: Baby Pink Zara HeelsMy Profile

   
 3. says

  Dit is echt een leuke post om te lezen, het is eens wat anders hé :) Vooral met de laatste ben ik het eens. Het is voor sommigen moeilijk om oprécht blij te zijn voor het succes van anderen, dus leuk dat je dat hebt besproken :)

  ♥♥

   
 4. linelmo says

  Echte vriendschap is een héél speciaal/bijzonder gevoel van beide zijde, dat is niet te verwoorden en daar zijn geen regels nodig, dat is er gewoon!

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge