Woensdag Weetjes: Rekensom advertorial, btw afdragen

Makeup-Money

Vandaag deel ik woensdag weetjes. Voor dit artikel ga ik opzoek naar het antwoord op ‘blog gerelateerde’ vragen. Handige weetjes waar je wellicht wat aan hebt.

Belasting

Gister belde ik met de belastingdienst. Ik loop namelijk al een tijdje met een aantal vragen. Wat ik mij o.a. afvraag is: hoe is het geregeld met het bruto netto sommetje, als het aankomt op een betaalde samenwerking op je blog?

Telefonisch opzoek gaan naar het antwoord, op deze vraag was geen succes. Dametje aan de lijn wist mij heel goed in de wacht te zetten maar het geven van de juiste info, ho maar! Dan maar online research doen. Hier kwam ik het antwoord wel te weten.

Alles wat je verdient dien je door te geven aan de belastingdienst. Maar tot een bedrag van €1345,- betaal je geen btw! Je hebt tot €1345,- dus recht op het volledige bedrag zonder dat er een bruto-netto sommetje aan vooraf hoeft te gaan.

price

Prijs advertorial

Iets wat ik me ook al een tijdje afvraag is: ‘hoe bepaal je de prijs van een advertorial op je blog?’. De meeste (beauty)bloggers zijn geen journalisten. Het begint meestal als hobby en groeit dan uit tot meer. Dat maakt het best moeilijk om de waarde van je blog te bepalen. Zijn er richtlijnen en bestaat er zo iets als een minimumbedrag?

Na heel wat zoekwerk vond ik dan eindelijk de antwoorden op Lisanneleeft. Er is namelijk een rekensom in het leven geroepen. Het startbedrag is €50,- ongeacht de pageviews en bezoekersaantallen. En per 1000 unieke bezoekers per maand gaat je prijs met 10 euro omhoog!

Voorbeeld: je hebt deze maand 1200 unieke bezoekers op je blog gehad jouw prijs is dan 1200 unieke bezoekers:100  +€50 (startbedrag) = 62 euro.

Hou er wel rekening mee dat je het aantal unieke bezoekers aanhoudt die Google Analytics weergeeft.

Dit zijn de woensdag weetjes voor deze week. Volgende week meer ;)

 

En zit je goed in de buurt als het aankomt op de prijs die je vraagt voor een advertorial?

 

 

 

Comments

 1. says

  Erg interessant en hier hebben we meer aan dan degene die jou in de wacht zetten. Ik vind dat altijd zo irritant want ze weten in feite gewoon geen antwoord op je vraag. Gelukkig weet je het nu!
  alexa onlangs geplaatst…Interieur inspiratieMy Profile

   
 2. says

  Ik vind €50,- als startbedrag niet meer dan heel redelijk., Als je kijkt hoe lang je met een artikel bezig bent dan is het omgerekend rond de 8 a €9,- per uur.

  Het is tegenwoordig maar heel gewoon dat je internet thuis én op je mobiel hebt dus daar betaal je eigenlijk ook al voor.

  Succes met je belastingen!
  Joli onlangs geplaatst…Op zoek naar de perfecte deodorantMy Profile

   
 3. says

  Daar waren mijn ouders bang voor, voor alle kosten die erbij zouden komen. Geldt dat alles ook voor minderjarigen? Of komt er een deurwaarder aan je deur als ik betaald zou krijgen voor een advertorial? Of weet je dat niet?
  Ik zou me schamen om zo’n bedrag te vragen aan een bedrijf, haha. Ik heb de 1200 unieke bezoekers op statcounter, maar op google analytics zal dat waarschijnlijk een pak minder zijn… Dus ik zal die prijs niet mogen vragen, haha.
  Britt onlangs geplaatst…Shoplog Kruidvat + bladhandelMy Profile

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge