Woensdag weetje: Hoe krijg je meer reacties op je blog?

blogging3Ik blog nu 7 maandjes. In 7 maanden tijd ben ik van 2 a 3 reacties per artikel naar gemiddeld 25 reacties per artikel gegroeid soms weleens 40 tot 50. Iets waar ik heel blij mee ben.

Het krijgen van reacties is toch wel de ultieme bevestiging dat je bezoekers hebt en dat ze de tijd nemen om je artikel, foto’s/filmpje echt te bekijken.

De groei van het aantal reacties lijkt grotendeels samen te gaan met de groei van het aantal pageviews. Maar het kan ook zijn dat ik meer dan gemiddeld aantal pageviews heb en veel minder reacties.
blogging Waar dat aan ligt heb ik mij een tijdje geleden afgevraagd en ik ben het gaan monitoren. Aan de hand van het resultaat heb ik wat interessante ontdekkingen gedaan die ik graag met je deel:

 1. Sluit af met een (simpele) vraag
 2. Reageer op veel andere blogs
 3. Maak het makkelijk om te reageren
 4. Reageer op reacties
 5. Plaats interessante content
 6. Plaats dagelijks een artikel
 7. Plaats een Spam je blog artikel
 8. Organiseer een win-actie

Wanneer ik de bovenstaande punten links laat liggen merk ik dat het aantal reacties kenmerkend daalt. Alleen mijn ‘harde kern’ laat dan heel trouw een reactie achter. I know who you are my lovely’s!!

Volg ik deze punten wel op dan is de groei van het aantal reacties bijna niet te stoppen. Hoewel ik het super leuk vind tig reacties, geniet ik er stiekem toch het meest van wanneer mijn artikel zonder die extra ‘duwtjes’ in de rug veel reacties krijgt.

Hoe belangrijk vind jij reacties?

 

Comments

 1. says

  Wat zegt dat reacties op je blog ervoor zorgen dat je blog goed groeit of populair is? Ik ben het eens met bovenstaande punten, begrijp me niet verkeerd. Ik merk dat dat ervoor zorgt dat een groot deel ook op mijn blogs reageert wanneer ik ook bij hen reageer. Maar dan zit je wel met een handjevol bloggers die op jou blog reageert. Vaak nauwelijks mensen zonder blog die ‘per ongeluk’ op jouw website terecht zijn gekozen.
  Heel leuk al die reacties bij een ‘Spam je blog’, maar zijn dat reacties omdat jou blog/ content zo leuk is? Of omdat ze hun eigen website mogen spammen om voor henzelf een aantal reacties meer/minder te krijgen. Het puntje reageer veel op andere blogs zou ik mee uitkijken. Laat eerlijke/ geïnteresseerde reacties achter die jij meent. Niet alleen maar ‘leuk’, ‘wat mooi’ of ‘goede review’. Maar hé, dat zijn punten waar ik mij mee bezig houd. Niet alles draait om die reacties :-)

   
  • says

   Ik ben het eens met Sophie! Reacties zijn heel leuk maar ik zie heel snel wnr iemand echt mijn artikel heeft gelezen of gewoon komt commenten. Ik zelf laat enkel een reactie na als het onderwerp me aanspreekt, of als ik er zelf iets weet over te zeggen, anders laat ik het ook links liggen. Ik heb veel liever veel verkeer op mijn site dat heel veel reacties…
   Eva Realitijd onlangs geplaatst…Kletsen over bloggenMy Profile

    
   • says

    Dit zijn reacties die ik graag zie :) Ik ben het vooral eens met dat ‘handje vol bloggers’ stukje. Want dan speelt eigenbelang vaak een rol, een soort van voor wat hoort wat idee.

    Ik zie twee dingen wel los van elkaar als het op reacties aankomt.. kwantiteit & kwaliteit. Het ligt aan welke doelen jij voor je blog hebt.

    Persoonlijk heb ik liever kwalitatieve reacties :D
    Kim onlangs geplaatst…Woensdag weetje: Hoe krijg je meer reacties op je blog?My Profile

     
 2. says

  Ik kan je een aardig eind volgen. Voor mij is de interactie op mijn blog belangrijk. Maar wat heb je aan reacties die geplaatst zijn om het reageren? Ik vind dat een reactie wel zinvol moet zijn. Ik lees best wat blogs maar laat niet overal een reactie achter. Dat wil niet eens zeggen dat het artikel niets is, maar soms heb je niets zinnigs te zeggen. Ik heb geen zin op de zóveelste ‘wat leuk’ reactie te plaatsen.
  Ik merk aan mijn eigen statistieken dat ik veel verkeer binnen krijg van andere blogs. Mooi meegenomen. Maar vaak is dit wel nav een uitgebreide en gemeende reactie. Dus reageren op ander sites werkt, maar reageer niet om het reageren.
  Petra onlangs geplaatst…Jarig + winactieMy Profile

   
 3. says

  Ik sluit heel af en toe af met een vraag en ik merk inderdaad dat mensen dan sneller geneigd zijn een reactie te geven. Ik heb inderdaad ook een ”harde kern” die altijd reageert. Daar ben ik zo blij mee! En de mensen die af en toe reageren, die reageren echt alleen als het onderwerp ze aanspreekt en ze echt iets daarover willen zeggen. Dat waardeer ik ook heel erg, want dat betekent dat ze je artikelen echt goed lezen.
  Marion onlangs geplaatst…Depressie De Deur Uit #Dag 11My Profile

   
 4. says

  Tja wat kan je hierop zeggen , je hebt in iedergeval gedeeld wat jij denkt dat het beste is om meer reacties te krijgen op je artikelen! Ik denk ook dat je er wel degelijk iets aan hebt, zonder dat je reageert bij andere duurt het veel langer voordat andere jou blog zien. En hoeveel potentie het eigenlijk wel niet heeft! Tenminste vind ik, vind dat je het mooi verwoord hebt
  Yudeska onlangs geplaatst…Love it – Burt’s Bees Suiker Scrub met Honing & SheaMy Profile

   
 5. says

  Oprecht leuke reacties zijn altijd fijn. Maar als ze niet reageren en toch iets aan het artikel hebben gehad, vind ik het ook prima. soms taggen ze dan op social media dat ze er toch iets mee gedaan hebben. Ik reageer zelf onder artikelen die ik echt goed vind of bij bloggers waar ik vast lees. Maar als een onderwerp mij een keer niet interesseert, dan skip ik

   
 6. says

  Ik blog nu ook al een tijdje, maar ik krijg ook niet zo veel reacties. Dit artikel komt goed te pas! Je bent een hele leuke blogger en ik blijf je volgen! Liefs, Nienke

   
 7. says

  Ik vind niet echt dat het om reacties gaat, veel mensen kijken wel maar vinden een artikel gewoon niet super leuk en vaak wel , maar ze willen niet zo een kort antwoord geven. Als je niet veel reacties krijgt wilt helemaal niet zeggen dat je geen leuke blog hebt
  Manon onlangs geplaatst…New In; Kleding van TakkoMy Profile

   
 8. says

  Ik snap helemaal wat je bedoelt. Alleen ben ik het niet helemaal met je eens. Ik lees jouw artikeltjes eigenlijk altijd, maar ik reageer niet altijd. Zelfs niet altijd op een Spam-je-blog of winactie. Iets moet me echt tot reageren aanzetten en dat is natuurlijk bij iedereen anders. Je tips zijn wel goed en slim, maar meer voor een beginnende blogger. Bloggers die het langer doen, hebben gewoon hele goede content nodig om reacties te blijven krijgen.
  Kimberley onlangs geplaatst…Persoonlijk | HerfstMy Profile

   
 9. says

  Leuk artikel dat naar mijn mening veel mensen interessant zullen vinden. Voor mij zijn reacties ook zeker een bevestiging. Dat is het allerleukste van bloggen, de korte teksten die anderen vanuit zichzelf aan jou schrijven. It motivates me!
  Cherel onlangs geplaatst…Fashion wish listMy Profile

   
 10. says

  Soms zie je inderdaad reacties staan die gewoon zeggen: “Leuk artikel!”. dan heb je al zoiets van, oké die reageert alleen maar om de bezoekers die zij dan meer krijgt. Dat is heus niet altijd zo hoor, niet dat iemand zich aangesproken voelt ;).

  trouwens:
  Ik heb je genomineerd voor de Sunshine blogger award! Je kan meer info vinden in een artikel op mijn site :).
  xxx
  Anouk onlangs geplaatst…Sunshine blogger awardMy Profile

   
 11. says

  Interessant artikel dit. Ja reacties vind ik erg leuk maar vooral als ze inhoud hebben. Als je een paar keer de reactie “leuk” leest vraag je je af of het is dat ze je artikel goed vinden of iets neerzetten om weer naar eigen blog te linken. Op sommige blogs reageer ik als hk en andere alleen als ik t leuk vind.
  Cindy H onlangs geplaatst…StuttedMy Profile

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge