Eerste beautyblog filmpje

Youtube
Bestyoubeauty draait nu een paar maandjes mee in ‘blogland’. Ik voel me al helemaal thuis in het wereldje. Inspiratie op doen, schrijven, foto’s maken, trendsspotten, mailtjes beantwoorden het hoort allemaal bij mijn dagelijkse activiteiten. Ook het maken van (youtube) filmpjes hoort voor mij in dit rijtje thuis.

Voordat ik m’n blog begon wist ik wel dat ik op gegeven moment ook filmpjes wilde maken. Wanneer precies, dat wist ik nog niet. Wat ik wel wil wist, was dat ik er klaar voor moest zijn. Ik vind het nogal wat, een filmpje van mezelf op internet te zetten. Achter een geschreven artikel met een paar foto’s kan je je nog een beetje verschuilen. Maar in een filmpje geef je veel van jezelf bloot.

Naast het feit dat het gewoon een beetje eng is om jezelf vast te leggen op beeld en het dan te delen met het wereldwijdeweb, heeft het ook veel voordelen. Het geeft bezoekers een compleet beeld van de persoon achter het blog. De persoonlijke touch geeft toch wel een extra dimensie aan de beleving van de lezer.

LC.jpg

Ook is het zo dat een aantal van mijn lezers vragen om filmpjes. Dat begrijp ik ook wel want in een geschreven artikel, ben je soms toch een beetje beperkt in je uitleg. Soms is het ook gewoon handiger om een filmpje te maken.

Om een lang verhaal kort te maken, ik ga mijn eerste filmpje opnemen! Het idee alleen al vind ik super spannend :) Het gaat echt gebeuren. Er schieten me allerlei vragen te binnen: wat wordt het onderwerp van dit eerste filmpje? Hoelang moet het filmpje worden? Waar ga filmen en met wat ga ik filmen (macbook of camera)?

Volgende week ben ik van plan dit eerste filmpje te uploaden. Zo kan ik de aankomende dagen nog veel oefenen voor de camera. Wat ik ook wel nodig heb, ik vind het zo awkward om mezelf te horen en te zien in een filmpje. Wish me luck!

Hoe heb jij het maken van je eerste filmpje ervaren en wat zijn je tips?

 

Comments

 1. says

  Oh, super spannend! Ik heb dat ook! Ik wil al een tijdje een filmpje opnemen, maar ik vind het gewoon raar om tegen een camera te praten. En een onderwerp vinden is inderdaad heel moeilijk, daar kan ik je niet mee helpen… Misschien een make up stash? Veel succes!
  Eline onlangs geplaatst…Beauty // Tips voor gezond haarMy Profile

   
 2. says

  Wat leuk! Succes! Lijkt me echt heel spannend. Wie weet ga ik het zelf ook ooit doen, maar ben altijd bang dat het er stom uit ziet of dat mijn stem raar klinkt, haha.

   
 3. says

  Ik wil ook filmpjes opnemen, maar ik wil dat de kwaliteit van het beeld echt goed is en dat is nu mijn ‘issue’ ik gebruik de software Pinnacle, maar omdat je er zoveel mee kunt, zie ik door de bomen het bos niet meer vooral met het converteren naar een HD bestand voor op Youtube. Als iemand tips heeft, dan hoor ik dat graag!
  Nilou onlangs geplaatst…Walnut Brownie Balls | No Bake ReceptMy Profile

   
 4. says

  Ik heb ook nog nooit een filmpje van mijzelf gemaakt op mijn blog. Ik moet echt nog wennen aan de camera en zo en ga al snel stotteren… Veel succes met het opnemen van je eerste filmpje! Ik heb wel nog een tip, ook al heb ik het nog nooit gedaan. Een rustige achtergrond is een must. Gewoon op je kamer of zo, of voor een witte muur. Als het te druk is ga ik altijd letten op andere dingen in een filmpje. Het is ook fijn als iemand niet vaak ehm.. zegt. Ik heb altijd zo’n gewoonte om daar dan naar te gaan luisteren en op een gegeven moment hoor ik alleen nog de ehm’s :D .

  Xjes Femke
  Femke onlangs geplaatst…LIFE: My weekly SundayMy Profile

   
 5. says

  Ik heb een Panasonic cameraatje, wel met zo’n flip-over schermpje. Hij filmt in HD kwaliteit, want dat vond ik erg belangrijk. Ik vind niet dat je een camera van €800 moet aanschaffen, als de kwaliteit maar mooi is! Het is je blog, je filmt geen vervolg op ‘Earth’. Ik ben nog steeds een beetje awkward voor de camera, maar ik denk dat het ooit wel over gaat. Ik probeer mijn achtergrond, m’n kamer dus, wel zo rustig en netjes mogelijk te houden. Maar ik zit niet in de Ikea, dus er liggen wel wat dingetjes. Ik houd heel erg van menselijke, persoonlijke video’s. Er zijn genoeg “perfecte” Amerikaanse Youtubers met een prachtige, vaste achtergrond, top belichteling, zwaar in de make-up incl. nepwimpers.. die video’s zijn leuk. Maar het hoeft van mij niet perfect, want dat is toch alleen maar show..
  Chinouk onlangs geplaatst…Hoe draag ik blauwe oogschaduw?My Profile

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge