9 dingen die ik leerde in 4 maanden bloggen

4 maanden bloggen.jpg

Dit is artikel nummer 100!! Ik kan het bijna niet geloven. Het is dat ik ze alle honderd handmade zijn hihi. Het eerste kwartaal bloggen heb ik ook achter de rug. Oké, dat klinkt kinda negatief maar zo is het zeker niet bedoeld.

Ik vind het bloggen nog even leuk als de dag dat ik Bestyoubeauty startte. Wel ben ik nu bekend met het reilen en zeilen van het runnen van een blog. Ik heb in korte tijd veel geleerd over bloggen maar ik ben er nog lang niet. Dit is iets wat ik gaandeweg te weten kwam.

9 dingen die ik leerde in 4 maanden bloggen

1. Mensen in je persoonlijke leven snappen vaak niet waarom je blogt 

Ik loop er zelf niet echt mee te koop dat ik blog. Ik vind het zelf nog best wel awkward als het ter spraken komt. Vaak snappen familie en vrienden er weinig van.

Ik kreeg laatst nog deze opmerking ‘ow dus je doet tegenwoordig iets met haren?’ Uhm nee, ik blog over beauty en soms komt er een artikel over ‘haar’ voorbij. En ‘wat schuift ‘t bloggen?’ was de volgende vraag. Vrij weinig antwoordde ik. Persoon in kwestie snapte er niks meer van.

2. Er zijn mensen zoals jou in blogland

Als je eenmaal je niche hebt gevonden kom je er snel achter dat er tig meiden zijn die precies hetzelfde doen als jij. Onderscheiden is geen luxe maar een must. Steek er tussenuit als een zere duim :)

3. Met bloggen maak je vrienden

Iets waar ik dagelijks van sta te kijken is hoe aardig bloggers onder elkaar zijn. We delen tips en tricks en helpen elkaar graag.

4. Privacy, wat is dat?

Als je het wilt maken als blogger.. zelf een beginneling als ik, dan moet je mensen toelaten. Bezoekers willen geen preek voorgeschoteld krijgen van een robot. Ze willen echt persoon, iemand die zich kan verspreken en die niet flawless wakker wordt.

5. Een goede blogger is een mensenmens

Een groot deel van bloggen is netwerken en connecties maken. Het gesprek aangaan met je bezoekers. Het contact warm houden met bedrijven, het hoort er allemaal bij.

6. Vergeet en heb spijt

Inspiratie, als blogger kan je niet zonder. Maar het ding met inspiratie is, het kan je op ieder moment te binnen schieten. Daarom is het belangrijk om je idee te noteren, op te nemen, te pinnen, te tatoeëren desnoods :D. Doe er in ieder geval iets mee want anders doet een ander het wel.

7. Een foto zegt meer dan duizend woorden

Gebruik je eigen unieke foto’s!

8. Haar je voordeel uit alles wat gratis is

Alles wat gratis en online beschikbaar is, master it. Bewerkingsprogramma’s, plugins, widgets etc.

9. Collegiale inspiratie

In de sleur geraakt? Dit betekent dat je iets goed doet! Wanneer je in de sleur raakt, ga lekker blog hoppen & Youtubben. Je zal geïnspireerd raken wanneer je het het minst verwacht, vooral door je blog vrienden.

Er is meer maar ik ben nu moe en mijn lieve kat Diva wil op mijn schoot in plaats van de Macbook. Ik ga even lekker kroelen met m’n dondersteen. Als je wilt dat ik verder ga, just let me know.

Fijne week x

 

Comments

 1. says

  Bij 8 staat een fout ‘haar” moet zijn haal.
  Geeft niets hoor.
  Ik heb er nog 1…. nl. mensen die het bloggers wereldje niet kennen denken dat je alles gratis krijgt.
  Dat is niet zo.
  Ik koop alles zelf en ben er heel zuinig op.

  Fijn pasen Xoxo
  chucky1012 onlangs geplaatst…OranjeMy Profile

   
 2. says

  Klinkt allemaal heel erg bekenbaar en ik blog pas een maand! Ik kreeg gelukkig veel lieve reacties van collega’s maar mijn vrienden begrijpen het niet echt…. En inderdaad valt het op dat bloggers erg lief zijn voor elkaar :) Goodluck to you!
  Mariëlle onlangs geplaatst…Winactie!!!My Profile

   
 3. says

  In België snappen ze er nog minder van -_-;
  het is eigenlijk gewoon zo dat je weinig of geen steun krijgt van je omgeving… en wel lieve comments krijgt van anderen (blogsters voornamelijk).
  Hoe raar is dat? Is het dan dat ze jaloers zijn of… wat is het juist?
  XO
  Leopardxlipstick

   
  • Kim says

   Ik denk dat het komt omdat bloggen vrij nieuw is. Mensen snappen het niet en vinden het dan snel raar. En dan heb je ook die enkeling die idd jaloers kan zijn..

    
 4. says

  Mijn familie, vriendinnen en vriendjelief vinden het juist allemaal onwijs leuk dat ik een blog heb! Het is nu ook een enorme hype natuurlijk, iedereen leert wat bloggen is en je hebt blogs over van alles en nog wat. Maar eerst schaamde ik me ook een beetje voor het bloggen, geen idee waarom. Nog steeds schreeuw ik het niet van alle daken want het toch wel een beetje persoonlijk, al heb ik tot nu toe alleen maar hele leuke reacties gehad. Het is een heerlijke hobby & uitlaatklep!
  Chinouk onlangs geplaatst…Nivea Micellair Water + Nivea PeelingMy Profile

   
 5. says

  Ik vind het echt goed dat je in vier maanden tijd zo ver gekomen bent. Ik ben op jouw blog terecht gekomen door je naam, ik vind het zelf altijd leuk om alle Kim’s op te zoeken, haha. Maar je bent één van de weinige Kim’s die ik ook daadwerkelijk op Bloglovin ben gaan volgen. Wat betreft familie en vrienden; Ik vond het vroeger raar als familie en vrienden mijn blogs lazen, dat was persoonlijk (en ik deelde het wel met vreemden, maar goed…). Nu vind ik het geen probleem meer en ze zijn er allemaal enthousiast over. Gewoon zelf enthousiast tegen ze blijven doen en dan steek je ze er gewoon mee aan ;)
  Kimberley onlangs geplaatst…Blogger Award!My Profile

   
 6. Anoniem says

  Leuk artikel om te lezen! Ik vond het ook heel leuk om te zien dat bloggers onder elkaar echt super vriendelijk zijn! Had ik in eerste instantie niet verwacht.

  x

   
 7. says

  Heel erg herkenbaar! En het lijkt me leuk om een tweede blogpost erover te zien. :)

  De eerste komt me ook heel bekend voor. Vooral omdat mijn familie erg geldwolverig is. Alles moet geld opleveren, anders moet ik het niet doen. :’)
  Stéphanie onlangs geplaatst…Shoplog – Colour BlockingMy Profile

   
 8. says

  Leuk Artikel! Ik ken het gevoel in mijn vriendenkring snappen er maar 2 van waarom ik blog & me vriend snapt er niets van! Maar voor mij is het me uitlaatklep wat ik ook met passie doe & ik heb tenslotte al leuke bloggers leren kennen!
  X
  Saraya onlangs geplaatst…“Clinique Mini Miniaturen!”My Profile

   
 9. says

  Ik ga ook akkoord met het meeste wat wat je zegt! In mijn omgeving merk ik ook soms mensen op die het hele gedoe rond bloggen niet echt snappen. Maar langs de andere kant heb ik ook weer meisjes die me aanspreken omdat ze “een blog willen beginnen en producten willen krijgen van merken”… Daar kan ik zo kwaad van worden!

  Leuke blog in het algemeen btw! X Eline

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge